Informació general

L'exregidor del PP Iñaki Carnero no deixa la seva acta i assegura tenir "la consciència ben tranquil·la"

Per Raquel Samaniego



Iñaki Carnero és el primer regidor no adscrit d'aquest mandat
Iñaki Carnero, fins fa unes setmanes regidor del PP, va ratificar ahir durant el plenari la seva decisió de mantenir la seva acta de regidor, tot i que el propi partit l'havia instat a deixar-la en diverses ocasions. D'aquesta manera, el regidor no adscrit continuarà assistint a les comissions de Promoció de Ciutat, Hisenda, Mobilitat i Seguretat Ciutadana i Joventut i Festes.

En aquest punt de l'ordre del dia, la regidora popular Carme Cros, va llegir un manifest en el que destacava "la falta de compromís" de Carnero. Va assegurar que aquest compromís és l'eix de l'activitat política, "tant de la persona electa amb aquells que lliurement i amb el seu vot li van atorgar la responsabilitat de representar-los; amb tot el poble; i amb el propi partit pel quan un es presenta. El polític no ha de fer servir la política per al seu benefici personal". Amb aquestes paraules, la cambrilenca va dirigir-se directament a l'Iñaki criticant que hagi "fallat als votats del Partit Popular a Cambrils i a tots els ciutadans, ja que els teus reiterats abandons en l'execució de les teves obligacions polítiques representen una falta de respecte cap a totes i cadascuna de les persones que esperen que els polítics es preocupin pels interessos comuns i no pels propis. I el que per nosaltres es més greu és que tot això no és degut a un problema polític, si no pura i durament econòmic".


Expulsat del Partit Popular


El PP de Cambrils va assegurar aleshores, que "la seva renúncia es devia a motius econòmics i no d'ideologia, perquè no estava complint amb els horaris i les obligacions del càrrec". Segons van dir, cobrava una quarta part del sou i no assistia a cap comissió. Davant de la seva negativa a renunciar se li va donar l'opció de cobrar per assistències i no ho va acceptar. Aquest requeriment també se li va fer des de l'executiva del PP de Tarragona i tampoc va servir de res.
 
Seguint amb el manifest, Cros va continuar admetent que Carnero havia fallat al seu partit, "el qual t'ha vist créixer i en el qual has militat des de la teva joventut. És convenient que el poble sàpiga que no només has fallat a Cambrils, doncs prèviament ja havies estat rellevat de les teves obligacions com Sotssecretari d'Organització per la teva falta de compromís amb les responsabilitats adquirides amb el nostre president, Alejandro Fernández, que va dipositar en tu unes expectatives que ha vist amargament defraudades, donada la profunda amistat que us unia. A més, hauràs de suportar la profunda vergonya que representa el fet ser expulsat amb deshonor d'una institució que confiava en tu".
 
Amb aquestes declaracions, els regidors populars van demanar "en nom de l'ètica i la moral i dels principis que defensava", que lliurés l'acta de regidor "perquè es restableixi la normalitat i no es vulneri la voluntat dels votants". Va continuar manifestant que "és profundament immoral percebre unes retribucions no merescudes" i que ocupa un càrrec "gràcies a unes sigles que defensen uns sòlids principis doctrinals". Cros va afirmar que al no entregar l'acta de regidor, Carnero haurà de viure amb el "profund menyspreu de tots aquells que havien confiat en tu i als que has fallat".

Un regidor no adscrit "amb la consciència tranquil·la"

El fins ara popular va contestar les paraules de la seva excompanya Carme Cros, admetent tenir "la consciència ben tranquil·la", ja que la seva dimissió com a regidor del PP a Cambrils es deu "a moltes coses" que no l'han agradat. Per això, deia, "estic molt orgullós de la meva actuació dins el partit". Iñaki Carnero, per tant, anunciava ahir que no deixa la seva acta de regidor, puntualitzant com a "curiós" que els seus dos companys del PP —Carme Cros i Francesc Garriga— li fessin aquesta petició quan ell assegura que té "més història dins del partit que ells dos junts".

En les passades eleccions municipals, el regidor Iñaki Carnero va ser precisament un dels protagonistes, ja que en el primer
recompte de vots el PP només va treure dos regidors i gràcies a la impugnació d'uns vots declarats com a nuls va aconseguir el tercer regidor en detriment del novè regidor del PSC.

Comenta aquest article