Informació general

Josep Enric Sirvent és escollit nou defensor de la ciutadania amb l'abstenció de CiU i el PP

Per Raquel Samaniego



Josep Enric Sirvent ha estat nomenat Defensor de la Ciutadania de Cambrils
Josep Enric Sirvent és el nou defensor de la ciutadania de Cambrils. Així es va aprovar ahir al ple municipal, en el que tots els grups polítics van alabar la capacitat que pot tenir el cambrilenc a l'hora de realitzar aquesta tasca de comunicació vers els ciutadans. Tot i així, la votació final es va tancar amb l'acceptació de l'equip de govern (PSC, ERC i ICV), el grup a l'oposició de la PLIC, i del regidor no adscrit —Iñaki Carnero—. Els grups de CiU i el PP van abstenir-se, argumentant que "les formes" d'escollir aquesta nova persona no havia estat correcta des del seu punt de vista. Segons van criticar, "no s'ha arribat a un consens amb tots els grups polítics com s'hauria d'haver fet".

Tal com va explicar l'alcalde —Robert Benaiges—, aquesta persona compleix tots els requisits que es demanaven per portar a terme aquesta feina. Seran cinc anys com a defensor, que es podran prorrogar únicament cinc més, amb una dedicació de 10 hores setmanals i sense rebre cap retribució econòmica. "El defensor tindrà tot el recolzament del govern i del departament de Participació Ciutadana", explicava Benaiges. Sirvent rellevarà, per tant, a Francesc Amela, que va ser el primer defensor de Cambrils des de l'any 2004 fins el passat mes de març.

Suport de la PLIC i abstenció de CiU i PP

El portaveu de la PLIC —Xavier Martí— va donar el suport del partit a Sirvent, argumentant que es tracta d'una persona "amb gran experiència dins el teixit associatiu i polític, i coneixedor de la població i la seva ciutadania". Per la seva banda, el regidor del PP —Francesc Garriga— va apuntar que estan d'acord amb la persona escollida, ja que consideren que l'Enric "té molta capacitat per fer aquesta feina". Tot i així, es van abstenir per no estar d'acord "amb les formes" d'aquest procés d'elecció, segons ells, perquè no ha estat consensuat entre tots els grups polítics. De la mateixa forma va posicionar-se el grup de Convergència i Unió, esmentant que Sirvent farà una feina "excel·lent". Tots dos partits, com la resta, van dirigir-se al cambrilenc per desitjar-li sort i fer-li costat en qualsevol assumpte.

En aquest punt, els regidors d'ERC i ICV —Joan Recasens i Salvador Matas— van criticar les paraules dels seus companys de l'oposició, perquè segons van assegurar, a les comissions informatives van demanar en vàries ocasions que proposessin noms per aquest càrrec. Recasens va dir que se sent "maltractat", i va voler deixar clar que se'ls va donar aquesta possibilitat, "cosa que no van fer", afirmava. En el seu torn de paraula, Matas va afegir-se al que havia dit el republicà, lamentant el comportament d'aquests membres de l'oposició i afegint que "no s'han de fer lectures partidistes d'aquest fet quan és una activitat altruista".

Per últim, el regidor no adscrit va aprovar també la persona i les formes, i, com tots els membres del consistori, va donar-li el seu recolzament "per a tot allò que convingui".

Comenta aquest article