Informació general

El ple aprova unes inversions d'11,6 milions d'euros per aquest 2009

Per Raquel Samaniego

Imatge del plenari d'ahir dimarts, 30 de juny, en el que es van aprovar les inversions pel 2009

El ple d'ahir dimarts, 30 de juny, va aprovar el projecte d'inversions per aquest 2009. Per adequar-se a les butxaques dels ciutadans en aquesta complicada situació econòmica, l'Ajuntament ha cregut convenient deixar aparcades diverses obres i remodelacions de barris que haurien comportat el pagament de contribucions especials per als veïns. El total de les inversions ascendeix a 11,6 milions d'euros que es repartiran per la majoria d'àrees del consistori. Hi ha actuacions com la segona i tercera fase de l'Auditori o de la Llosa que es finançaran a través dels ingressos de les societats municipals.

Els projectes a realitzar més destacats són, en l'àmbit d'espai públic: la construcció de la rotonda de la N-340 sobre la riera d'Alforja (1.900.000 euros); les obres d'urbanització de la N-340 entre la riera d'Alforja i el terme municipal de Vinyols i els Arcs (1.500.000); l'equipament municipal de la Torre del Llimó (1.900.000); l'equipament municipal del Forn del Tallero (750.000); el carril bici a l'avinguda de la Diputació, entre el Club Nàutic i el passeig Marítim al Cavet (416.000), i la pavimentació de diversos carrers al barri de la Parellada i l'Eixample.

Pel que fa a Medi Ambient, es pretenen ampliar les zones verdes amb un import de 232.000 euros. Entre les actuacions que es portaran a terme, es troba l'enjardinament de la rotonda i accesos a Vilafortuny per l'A7; la creació d'un oasis a la platja del Regueral, amb nova zona de jocs infantils; enjardinament als Ametllers i millora del carril bici, o la reposició de 250 arbres i palmeres.



L'Ateneu Juvenil està, actualment, en obres
També es destinarà part de les inversions a l'àrea de Joventut per dotar de mobiliari el nou Ateneu Juvenil i de Formació, que ara està en obres al barri de l'Horta de Santa Maria.

 
Millores a les instal·lacions esportives


L'àrea de Cultura i Esports té unes inversions de quasi 2 milions d'euros. Pel que fa a cultura, hi haurà millores a l'Arxiu Municipal, a la Biblioteca, al Centre Cultural i al Cinema; i pel que fa als esports, la gran inversió se l'emportaran els nous vestidors dels camps de futbol, amb 1.300.000 euros; la construcció d'una galeria de tir amb arc, amb 150.000 euros; i nou material de gimnàs, piscina i vestidors, amb 80.000 euros.

Respecte l'àrea de Mobilitat i Seguretat Ciutadana, que s'emporta 369.000 euros, el gruix d'inversions es destinaran a senyalitzar carrers i rotondes. Per últim, destacar l'adquisició d'un nou trenet turístic, que ascendeix a 180.000 euros.

Les inversions es van aprovar amb el vot a favor dels membres de l'equip de govern, i l'abstenció de l'oposició, ja que van argumentar que estan d'acord amb les inversions proposades i amb l'esforç de contenció de l'Ajuntament, pensen que són projectes que responen a les promeses polítiques.

Ampliació de plantilla

En el ple es va aprovar l'ampliació de plantilla amb la contractació de dues places de treballador social, una plaça de tècnic mig d'Educació, personal funcionari i una plaça de peó vigilant. També, es va adequar la retribució econòmica al personal de la casa que realitzi noves tasques.

Es va donar llum verda a la creació del Consell de Dones de Cambrils, amb l'aprovació de les normes de funcionament i organització; el Museu d'Història assumirà la gestió de varis edificis i espais de particulars característiques; es va donar suport a la iniciativa de reconèixer oficialment la Festa de Sant Joan com a Festa Nacional dels Països Catalans (amb l'abstenció del PP i de Carnero); es va demanar la desafectació i cessió del tram de la carretera de Montbrió entre la rotonda a l'N-340 i la rotonda dels Bombers; es va deixar sense efecte l'anterior procés de licitació del pàrquing de l'Ajuntament i s'ha convocat un de nou; i es van aprovar els nous estatuts de l'Aparcam, així com també els comptes de l'any 2008 d'aquesta societat municipal (amb l'abstenció dels 9 membres a l'oposició).

Preguntes al ple

La PLIC va voler conèixer a l'anterior ple quina serà la vigilància al nou embarcador de la Llosa. Va contestar-los la regidora de Turisme —Ana López— que va manifestar que aprofitaran la presència de l'estació nàutica, que faran les tasques de control. "Es tracta d'una prova pilot, de la que no farem publicitat". Segons va dir, es lliurarà als usuaris una identificació per poder accedir-hi.

El PP va qüestionar-se quin paper jugaria Cambrils si Tarragona finalment és seu dels Jocs Mediterranis del 2017. El regidor d'Esports —Joan Recasens— va esmentar que l'organització va retallar les subseus que albergarien esports de competició, i per això Cambrils passaria a tenir esports d'exhibició, com el pàdel o el futbol sala. Tot i així, va dir que encara no està el tema tancat i les coses poden canviar.

Una altra pregunta dels populars es qüestionava quan s'arreglarien alguns carrers del Nou Cambrils, arrel d'una notícia que Revista Cambrils Diari Digital havia publicat dies anteriors respecte els passatges 9 i 10. López va assegurar que aquestes persones no s'havien adreçat a l'associació de veïns per explicar el seu problema. La socialista va explicar que aquesta planificació ja està redactada i aprovada, i passa per les modificacions de crèdit d'aquestes inversions.

Carme Cros, portaveu del PP, va demanar també a la regidora de Mobilitat —Laura Forcadell— que impulsés informació a la ciutadania del servei d'autobús i els seus horaris, ja que amb la gran quantitat de viatges que des de Cambrils es realitzen, "no estan arribant a la població", deia la popular.

Locals de lloguer

Mercè Dalmau, de CiU, va demanar que l'equip de govern fes el possible per tal de controlar la despesa. En aquest punt, va demanar a la regidoria de Joventut i Festes que realitzés un estudi de viabilitat econòmica a l'hora de llogar un local, en referència a un que ha adquirit el consistori a l'Eixample per albergar diverses entitats. El regidor —Jordi Savall— va manifestar que les entitats cambrilenques tenen un dèficit pel que fa a locals on reunir-se, ja que la creació d'un hotel d'entitats està plantejada de cara al futur. Amb la "gran quantitat de feina" que tenen al departament, el republicà va assegurar que no es pot comprometre a donar una data concreta per fer aquest estudi, així que va declinar a aportar aquest estudi.

Dalmau va voler conèixer també com està el tema de les pilones a l'entrada de la plaça d'Espanya. Forcadell va contestar que s'han donat claus a tots aquells botiguers i veïns que l'han demanat per tal que puguin fer càrregues i descàrregues pesades podent accedir a la plaça. Tot i així, admetia que la intenció és que aquest espai continuï sent "un lloc d'esbarjo i convivència social". Per això, va assegurar que d'aquí uns dies es realitzaran noves millores al barri, com l'asfalt i il·luminació del pàrquing dissuasiu de l'Hort del Cuchillo.

Precs de la PLIC

Com ja va demanar al ple d'abril, el portaveu de la PLIC —Xavier Martí— va instar a l'Ajuntament de nou a que contacti amb l'empresa elèctrica Fecsa per tal d'arranjar els transformadors que estan en mal estat per tot el municipi. "No s'ha arreglat el problema i això és un perill per a la població", esmentava. D'altra banda, va demanar a l'àrea de Turisme que millori l'estat de les casetes de salvament que hi ha a les platges; i també que Medi Ambient es posés en contacte amb el consistori de Salou per tal de que solucionin els aiguats que hi ha al barranc de Barenys quan plou, que baixa directament a les platges cambrilenques. Pel proper ple, Martí va preguntar quina és la situació de les aules verdes al Parc del Pinaret i si podran utilitzar-les els integrants de l'associació de disminuïts psíquics Gripau Blau.

Francesc Garriga, del PP, coneixerà com s'han efectuat les obres al Barri Antic, ja que hi cablejat que en comptes de passar pels serveis subterranis, passen per la mateixa façana dels habitatges. També va fer dos precs: va demanar que la Flama del Canigó tingués més participació popular; i que fessin les accions convenients per què l'estació de trens torni a oferir un servei al ciutadà obert el màxim de temps possible. D'altra banda, va felicitar als organitzadors de la Fira del Cavall per l'èxit aconseguit, i als responsables del nou hospital de proximitat, per la tasca "tan excel·lent" que realitzen.

Per acabar el llarg ple de 3 hores, Mercè Dalmau va demanar que senyalitzessin el sobreeixidor que hi ha al costat del Parc del Pescador, que baixa a la platja de la riera i és on juga la canalla.

Comenta aquest article