Informació general

Gastronomia i esport s'uneixen en la presentació dels cursos d'estiu de la Universitat Rovira i Virgili

Per Berta Ruiz

Fabián Escudé i Diego Campos, ahir durant la presentació al Club Nàutic

Gastronomia i esport van unir-se ahir, en un peculiar acte de presentació de tota la programació dels cursos d'estiu de la Universitat Rovira i Virgili a la demarcació de Tarragona. En aquesta ocasió, l'escenari escollit per encetar l'activitat universitària estiuenca de la URV arreu del territori, va ser el Club Nàutic de Cambrils.

Cuina en directe

El reconegut cuiner cambrilenc –Diego Campos– i l'esportista i actual director esportiu del Club Nàutic de Cambrils –Fabián Escudé– van ser els grans protagonistes de la primera part de l'acte. Ambdós van elaborar en directe i davant de tots els assistents un plat molt gustós i refrescant: sopa freda de llamàntol i cireres. Diego Campos va elaborar el plat, amb l'ajuda de Fabián Escudé, mentre ambdós anaven explicant les seves pròpies experiències relacionades amb l'alimentació, la nutrició i l'esport. Fabián Escudé, per exemple, va comentar diferents anècdotes de les seves estades esportives arreu del món, entre les quals va destacar la seva estada preolímpica a Xina el passat estiu.

30 cursos de la URV d'estiu a la demarcació

Després de l'elaboració d'aquest plat es va fer l'acte de presentació oficial dels cursos, a càrrec del vicerector de Relacions Externes de la UVR –Santiago Castellà–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas–. En la seva intervenció, Salvador Matas va destacar que enguany els cursos d'estiu de la URV arribaran a sis poblacions de la demarcació de Tarragona, amb un ventall de 30 cursos de temàtiques molt variades. Cambrils serà la seu de tres d'aquests: "Aspectes biològics, nutricionals i psicosocials de l'esport", entre els dies 30 de juny i 2 de juliol; "Nou periodisme a Catalunya: un moment dolç?", que tindrà lloc entre els dies 1 i 3 de juliol i el darrer curs, "Espais educatius i multiculturalitat", que s'impartirà entre els dies 8 i 10 de juliol. Els tres cursos s'oferiran al Centre Cultural i Ocupacional.

Per la seva part, Santiago Castellà també va destacar que, "teníem un deute pendent amb Cambrils, ja que sempre ha destacat per la seva voluntat de ser vila universitària, i en aquest acte hem volgut ressaltar dos actius molt importants que té Cambrils: la gastronomia i l'esport. Aquests dos àmbits també formen part de la cultura universitària, centrada en la cultura de l'esforç i la recerca de l'excel·lència". Finalment, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va tenir unes paraules agraïment per la implicació que sempre té la URV en el territori.

Després d'aquest acte, els presents van poder degustar la sopa freda de llamàntol i cireres elaborada per Diego Campos i Fabián Escudé, acompanyada d'un variat aperitiu.

Comenta aquest article