Informació general

Els alumnes de l'Escola Taller restauren la barca "Marinera" del Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

Els alumnes de l'Escola Taller treballant ahir al matí en la barca "Marinera", al Parc del Pescador

Els alumnes de l'Escola Taller de Cambrils estan treballant en la rehabilitació i restauració de la barca "Marinera", que està instal·lada al Parc del Pescador.

Restauració de la "Marinera"

Els integrants dels tres mòduls que ofereix l'Escola Taller –jardineria, pintura i mestre d'aixa– hi estan treballant. En total, 24 joves participen en aquest procés de restauració, que s'allargarà al llarg de tot aquest any. La directora de l'Escola Taller –Tere Franch– explicava ahir a Revista Cambrils Diari Digital quins són els treballs que s'hi estan realitzant. En primer lloc, els alumnes de jardineria van dur a terme una neteja a la part superior de la barca, per tal de treure totes les restes vegetals i ventilar la part inferior per evitar les humitats. Posteriorment, els alumnes del mòdul de pintura van decapar tota la part inferior de la barca, és a dir, la zona que toca a l'aigua. També es va procedir a fer un tractament contra els tèrmits, i es va pintar i llimar una part de l'embarcació. Tal i com va explicar Franch, també es van treure tots els elements metàl·lics i es netejar tant la coberta com l'interior, que estava ple de fulles i brutícia. Cal destacar que la part que està més malmesa és la coberta, un 90% de la qual s'haurà de canviar, segons va comentar Tere Franch. D'altra banda, també s'hauran de retirar i restaurar les peces velles més malmeses.

Una barca construïda a Cambrils l'any 1934

El professor de l'Escola Taller –Jordi Piqué– també comentava que "això és un patrimoni local, fet aquí i s'havia de fer alguna cosa. Aquest és un projecte de gran envergadura". Cal destacar que aquesta embarcació va ser construïda a Cambrils l'any 1934 pel mestre d'aixa Julià Vives. El patró Josep Morell va fer construir aquesta barca d'arrossegament que, aleshores va dur el nom d'"Àngel". L'any 1998 va ser donada a l'Ajuntament que va decidir instal·lar-la al Parc del Pescador.

Comenta aquest article