Societat

La Festa Major de Sant Pere ofereix un gran ventall d'actes i garanteix un entreteniment apte per totes les edats

Per Redacció

Aquest cap de setmana es presenta carregat d'actes en motiu de la Festa Major de Sant Pere 2009.

La jornada de divendres 26 de juny estarà farcida d'actes referents a la IV Trobada de vela llatina. Les activitats s'iniciaran a les 18 hores amb una demostració de navegació a vela llatina i seguiran amb un taller didàctic al passeig de les Palmeres a càrrec de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, adreçat als més petits. Posteriorment, a dos quarts de vuit, es farà una demostració del tallat d'una vela llatina i cap a les 8 del vespre tindrà lloc l'acte d'inici de la IV Trobada de vela llatina a la platja de davant del Parc del Pescador. A la nit tindrà lloc un espectacle familiar amb "Pirats: Els joglars flotants" al Parc del Pescador i, a la plaça del Pòsit, hi haurà ball amb l'Orquestra Girasol.
Durant la jornada de dissabte seguiran les activitat de la Trobada de vela llatina a partir de les 9 del matí. Al migdia tindrà lloc la sortida de les embarcacions de vela llatina participants; tothom que ho desitgi podrà seguir la navegada des del mar pujant a l'embarcació San Telmo que sortirà des del Mollet mateix.

IV Festa de l'Ormeig

Un any més, tindrà lloc la "Festa de l'Ormeig. Pesca tradicional a Cambrils", a partir de les 18 hores a la platja de la Riera d'Alforja i al passeig de les Palmeres. Primer hi haurà un cercavila des de les escales Reials amb la Xaranga La Farola i després hi haurà la ja ben coneguda recreació d'oficis antics: l'estesa de l'art a la platja amb un carro, navegació tradicional, tirada de l'art i la subhasta de peix a l'antiga. A partir de dos quarts de nou del vespre també hi haurà fideuada popular a càrrec de la Confraria de Pescadors.

A la nit, el passeig de les Palmeres serà escenari del concert "Pepet i Marieta"; mentre que la platja del Regueral acollirà una nova edició de la Revetlla Jove de Sant Pere, enguany amb els grups de versions Raggatuning i Traffic.

IV Regata de la Lliga Catalana de Llaguts

Diumenge 28 de juny, Cambrils serà seu de la IV Regata de la Lliga Catalana de Llaguts, a partir de les nou del matí a la platja de davant del Parc del Pescador. També hi haurà sardinada popular i hissada conjunta de veles llatines en la segona edició de la "Navegada Josep Lluís Savall". Per la tarda, hi haurà les ja tradicionals regates populars de llaguts. Per tancar la jornada, a partir de les 23 hores, se celebrarà la revetlla de Sant Pere a la plaça del Pòsit amb les orquestres "Cadillac i la Salseta del Poble Sec".

Diada de Sant Pere

La diada de Sant Pere, dilluns 29 de juny, encetarà amb el Seguici Popular pels carrers del port, enguany format pel Ball de Bastons i de Diables, la colla gegantera Tota l'Endenga de Cambrils, el grup de timbalers Cop de Cap i una nova incorporació de caire musical, el Grup de Vent Crescendo de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. Hi haurà una petita pausa en motiu de la celebració de la missa major a l'església de Sant Pere i posteriorment continuarà la ballada de tots els elements festius a la sortida de missa. A la tarda, a la plaça del Pòsit, l'Agrupament Escolta Gent de Mar organitzarà cucanyes pels més petits. A continuació també hi haurà una actuació d'animació infantil amb el grup Koloraines i a la nit, havaneres també a la plaça del Pòsit amb el grup "Mar Endins".

Dimarts 30 de juny es tancaran els actes de Sant Pere amb la presentació del llibre "Moros a la costa" de David Gomariz, primer premi de Narrativa Marítima Vila de Cambrils "Josep Lluís Savall",  a les 8 del vespre al Centre Cultural.

Comenta aquest article