Esports

Tres atletes del Club Atletisme Cambrils competeixen en el campionat d'Espanya juvenil disputat a Motril

Per Pere Ferrando

L'atleta cambrilenc Jhon Reales en la prova dels 110 metres tanques

El passat cap de setmana es va disputar a la pista d'atletisme de Motril (Granada) el Campionat d'Espanya Juvenil d'Atletisme a l'aire lliure. Per part del Club Atletisme Cambrils hi van prendre part tres representants.

Judith Codorniu i Sílvia Gutiérrez van prendre part a l'hexatló. L'hexatló és la disciplina de les proves combinades de la categoria juvenil femenina i que comprèn les següents sis proves: els 100 metres tanques, el salt d'alçada, el llançament de pes, el salt de llargada, el llançament de javelina i els 600 metres llisos. La Sílvia i la Judith corrien la primera sèrie del 100 metres tanques, acabant amb 16,40 i 16,72 respectivament. Al salt d’alçada la Sílvia aconseguia franquejar el llistó a 1.41 metres, mentre que la Judith superava els 1.32 metres. Al llançament de pes la Sílvia assolia un millor llançament de 7.81 metres, i la Judith enviava l’artefacte a 6.73 metres. Al final de la primera jornada de la hexatló, la Sílvia es trobava a la 10a posició amb 1.576 punts, mentre que la Judith era 12a. amb 1.375 punts.

La segona jornada començava amb el salt de llargada. La Sílvia assolia un millor sal de 4.64 metres, mentre que la Judith arribava a 4.45metres. A continuació tenia lloc el llançament de javelina. En aquesta prova la Judtih llançava l’artefacte a 24.15 metres, mentre que la Sílvia arribava a 21.13 metres. A la darrera prova, els 600 metres llisos la Judith acabava la 10a amb un temps de 1’55”97, millorant la seva marca personal, mentre que la Sílvia era 11a. amb 1’58”98. En el recompte total de punts, la Sílvia era 11a. amb 2.897 punts, mentre que la Judith era 13a. amb un total de 2.743 punts.
La Judith millorava la marca assolida a l'estatal de la passada temporada, mentre que la Sílvia competia per sota de les seves possibilitats degut a que participava en plena recuperació d'un esquinç al turmell que va patir fa dues setmanes.

D'altra banda, Jhon Reales va prendre part a la prova de 110 metres tanques. Tot i ser el primer cop que participava en competicions d'aquest nivell el seu rendiment va ser notable, superant la ronda classificatòria amb un registre de 15”64, amb el que igualava la seva marca personal. A la semifinal, una topada amb una tanca el va privar de poder aconseguir millorar aquest registre.

Amb la participació d'aquests atletes s'ha arribat a assolir la xifra de 27 atletes participants en Campionats d'Espanya en els 30 anys d'història del Club d'Atletisme Cambrils. Una fita que té solució de continuïtat en properes edicions de campionats estatals. Concretament el proper mes de juliol es disputarà el Campionat d'Espanya júnior a Calvià, mentre que a l'octubre serà el torn de l'estatal cadet a El Prat de Llobregat.

Campionat de Catalunya cadet

D'altra banda, el dissabte 20 de juny, es va disputar a El Prat de Llobregat la fase final del Campionat de Catalunya Cadet. El Club Atletisme Cambrils va estar representat per dos atletes, l'Elbereth Lanciano i l'Andreu Sarrà, que van oferir un rendiment al màxim de les seves possibilitats.
                   
L'Elbereth Lanciano guanyava dues medalles de bronze: en la prova de llançament de pes ho feia amb un millor intent de 10.83 metres, millorant en 15 centímetres la seva marca personal. D'aquesta manera reeditava el bronze assolit al Campionat de Pista Coberta. Al llançament de martell també pujava al tercer esgraó del podi amb un millor intent de 37.14 metres.

Per la seva banda, l'Andreu Sarrà era 9è. als 1.000 metres llisos amb una marca personal de 3’02”20, millorant en més de sis segons el seu anterior registre aconseguit a la fase prèvia. Una demostració de que arribat en un estat de forma excel·lent en el moment culminant de la temporada. Una temporada que per a ell ha estat la primera i que, vistos els resultats, pot donar molt més de si els propers anys.

La propera cita per l'Elbereth serà el Campionat d'Espanya que es disputarà a l'octubre en aquestes mateixes instal·lacions, on lluitarà per millorar el setè lloc assolit la temporada passada al llançament de martell i per ser finalista al llançament de pes.

Comenta aquest article