Informació general

Torna a aparèixer una plaga de paneroles al Barri del Pinaret amb l'arribada de la calor

Per Raquel Samaniego



Les grans paneroles entren a qualsevol indret de l'habitatge, fins i tot als pisos més superiors
En els habitatges més propers del Parc del Pinaret han començat a aparèixer de nou les grans paneroles que ja van sortir l'estiu passat amb l'arribada de la calor. L'Ajuntament, segons han assegurat des del departament de Medi Ambient, realitza periòdicament cada tres mesos tasques de fumigació de diferents plagues, com les de paneroles o de rates. Però ara, ja en ple estiu, aquests grans insectes tornen a sortir dels seus amagatalls. Tot i que es tracta de diversos carrers i que no afecta per igual a tots els veïns de la zona, es solen veure pel carrer o fins i tot als pisos més superiors dels habitatges unifamiliars que hi ha a la zona.

La nova Associació de Veïns del Pinaret es va posar en contacte amb el departament de Medi Ambient per tal d'informar d'aquesta nova plaga. Ahir dilluns, l'empresa externa que contracta l'Ajuntament va realitzar noves tasques de comprovació i tractament en aquells carrers
que estiguin infectats. Aquesta feina l'han realitzat als carrers Josep Serra i Dalmau, Benet Vidal i Gimbernat, avinguda de l'Independència, Roca i Cornet, Joan Ardèvol, Antoni Fabra i Rives, Salvador Gené i Torrents i avinguda del Mil·lenari.

Serveis realitzats per una empresa externa

El regidor de Medi Ambient —Joan Mas— ha explicat que trimestralment contracten una empresa externa que realitza aquestes campanyes de fumigació. "Puntualment, però, si els veïns se'ns queixen de que tornen a trobar plagues es torna a avisar a l'empresa perquè faci un nou tractament. Estem mirant el que passa al Pinaret, però personalment penso que és degut al moviment de terres que hi ha hagut al barri en els últims temps, com les obres al Parc del Pinaret o al Barri Antic, on es va canviar tot el sistema de clavegueram", explica Mas. A banda d'això, també apunta que possiblement després de realitzar aquesta campanya els veïns puguin veure més d'aquests insectes del normal, ja que surten dels seus amagatalls però poc després desapareixen.

L'any passat, segons assegura el regidor, també es va detectar un focus de paneroles a Vinyols, a tocar a Cambrils: "Va ser l'Ajuntament d'aquesta localitat el que ens va trucar per contactar amb l'empresa que nosaltres contractem". Tot i així, aquest estiu únicament en tenen constància al barri del Pinaret.

Tothom que tingui aquest problema, "el que ha de fer és trucar als serveis de Medi Ambient del consistori i allí prendran nota. Immediatament es contracta el servei d'aquesta empresa i es fa el tractament", conclou Mas.

Comenta aquest article