Societat

El barri de l'Eixample viu amb intensitat les seves tradicionals festes de barri

Per Berta Ruiz

Recorregut dels gegants i nanos de Cambrils, juntament amb la xaranga Suc d'Anguila pels carrers del barri

El barri de l'Eixample ha viscut durant tot el cap de setmana, el seu cap de setmana més festius de les seves festes de barri. El divendres 19 de juny s'encetava un intens cap de setmana d'actes per a tots les edats amb una gran tronada que assenyalava l'inici de les festes. Aquella mateixa nit, els veïns del barri també van poder gaudir del cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula "La pantera rosa 2", al carrer de General Prim, com cada any.

L'endemà dissabte, van seguir els actes amb una cercavila amb la xaranga "Suc d'Anguila" que va recórrer els carrers del barri per recollir a les pubilles i els hereus del barri 2009. Després, es va fer la tradicional concentració de veïns a la rambla, per tal d'assistir a la missa i a la tradicional ofrena dels tortells a l'ermita de la Mare de Déu del Camí. Durant tot el matí i el migdia de dissabte, els veïns –socis del barri– van acostar-se a la rambla per recollir els seus tortells. També van poder degustar un aperitiu de vermut vermell i patates, mentre la xaranga seguia animant la festa amb la seva música i cançons. Per tancar la jornada de dissabte, al vespre hi va haver concert amb l'orquestra "La Chatta" i, per la nit, es va fer la celebració del tradicional Ball de Barri amb l'orquestra "La Chatta".

Esmorzar popular i multitudinària marxa ciclista

La jornada d'ahir diumenge també va estar carregada d'actes al barri. De bon matí, cap a dos quarts de deu, es va oferir el tradicional esmorzar popular pels socis del barri i els participants en la Marxa Cicloturista. Com és tradició, es va servir coca amb xocolata desfeta i pa amb sardines a la brasa. A dos quarts d'onze del matí es va iniciar la marxa ciclista, mentre que a la rambla també es va disputar el XXI Trofeu d'Escacs Barri de l'Eixample, organitzat per la Unió d'Escacs de Cambrils.

A migdia, i en motiu del Dia Universal de la Sardana, el passeig de l'avinguda de Vidal i Barraquer va acollir una ballada de sardanes amb els Amics de la Sardana de Cambrils. D'altra banda, per la tarda van seguir les activitats pels més petits amb parc infantil durant tota la tarda i animació a càrrec de la companyia Código-3, que va organitzar jocs, curses de sacs i pallassos.

A partir de dos quarts de vuit, el Palau Municipal d'Esports també va acollir l'acte d'homenatge al soci amb l'obra de teatre d'humor "Et cases als 60... i què? a càrrec de la companyia Ferran Rigual de Barcelona.

Comenta aquest article