Informació general

Els taxistes denuncien els serveis que fan a Cambrils unes furgonetes vinculades als taxistes de Salou

Per Raquel Samaniego

Gene Barriga, José Manuel Ramírez i José Martos són tres dels taxistes que treballen a Cambrils

Els taxistes de Cambrils tornen a tenir un motiu per estar descontents. Si el context econòmic ja dificulta el dia a dia de nombroses empreses de serveis, ara els professionals del taxi denuncien una situació en la que surten clarament perjudicats. Fa un temps es parlava de l'àrea de prestació conjunta de la Costa Daurada, en la que tant els de Cambrils, com Salou i Vila-seca es podrien unir per fer un servei del taxi conjunt. Poc després d'arribar a aquest acord, els col·lectius de taxistes de les altres dues poblacions van deixar fora d'aquest projecte als de Cambrils. Amb aquesta decisió, ni els cambrilencs poden fer serveis en aquestes poblacions ni tampoc la resta poden fer-lo a Cambrils. Davant aquesta situació, ara els taxistes locals asseguren que hi ha una espècie de picabaralla entre ells que dificulta una normal activitat.

Els salouencs, segons critiquen els taxistes locals, han trobat una fórmula per venir de forma legal a Cambrils per fer alguns serveis. Es tracta dels cotxes de lloguer amb conductor (VTC), que són furgonetes llogades per l'Associació de taxis de Salou i que sí poden fer aquests viatges. Els taxistes José Martos, Gene Barriga i José Manuel Ramírez expliquen que "aquests vehicles venen al càmping Cambrils Park, un dels que més afluència de clients té, i fa tots els trajectes que no siguin a Cambrils. Han de complir unes condicions específiques, com tenir un contracte amb els propis clients, que ells signen al moment d'agafar-lo. El que els clients no saben és que no tenen una llista de preus fixa, i que per fer el trajecte des de Cambrils fins a l'aeroport de Reus cobren uns 45 euros, 15 més que nosaltres". Aquesta no és la única reclamació que fan, perquè denuncien que "és el propi càmping qui els truca per fer aquests serveis".

Recolzament de l'àrea de Mobilitat de Cambrils

Tots tres taxistes asseguren que van mantenir una reunió amb el director comercial del Cambrils Park, en la que van demanar que, al ser un allotjament ubicat a Cambrils, els donessin tots els serveis que reclamessin els clients, ja que fins ara només els avisen pels trajectes en direcció a Cambrils. Ahir al matí, precisament, els taxistes van tenir també una reunió amb l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament, concretament amb la seva regidora —Laura Forcadell—. Segons van afirmar, tenen el recolzament d'aquest departament i tal com els han assegurat, treballaran per buscar una solució. De moment, els taxistes de Cambrils han demanat tenir al mateix càmping una parada.

Martos, Barriga i Ramírez apunten que ells no cobren cap tipus de comissió per realitzar els serveis, "aquests viatges són molt golosos per ells, però a nosaltres no ens deixen fer el nostre treball. Això també va en perjudici del turisme, perquè mentre uns fan el seu viatge la resta de clients s'han d'esperar a que el cotxe torni a arribar".

Cartells informatius



En part visible del vehicle, els taxistes han col·locat uns cartells en els que es detallen els preus dels viatges i que els vehicles de color són més cars
Una de les accions que han impulsat els taxistes de Cambrils és atorgar als hotels de la zona uns cartells amb les tarifes que ells tenen segons l'horari en què es fa el viatge. Segons manifesten, "tots els hotels ens l'han acceptat degudament, per tal que els clients tinguin present que poden tenir un taxi a la seva disposició a qualsevol hora i a l'indret que vulguin. Justament ha estat aquest càmping el que no ha volgut acceptar-ho". Per aquest motiu, i veient la competència que tenen en aquest punt en el que afirmen que hi ha un gran nombre de possibles clients, han decidit col·locar als seus vehicles uns cartells que, en anglès, anuncien que els taxis de color blanc són els de Cambrils, i que aquells de color groc són més cars. A més, al costat tenen també una llista amb els preus que ells fixen pels seus viatges.

D'altra banda, els taxistes temen una escalada en aquesta competència del sector, de manera que, si no s'hi posa solució, s'accentuarien les tensions entre els col·lectius de les dues poblacions veïnes.

Comenta aquest article