Esports

Un entrenador brasiler contacta amb l'Oleastrum per promocionar jugadors o entrenadors professionals als Estats Units

Per Raquel Samaniego

El president de l'Oleastrum —Xavi Ferré—, sostenint la Clau de la Ciutat de Naples. Al seu costat, l'entrenador brasiler —E.C. Barreto—, amb una placa de l'equip cambrilenc

E.C. Barreto és brasiler i té residència a Cambrils des de fa 10 anys, concretament al carrer del Trinquet, al Barri Antic. És entrenador professional de futbol, representant de l'Edison State College de Naples, a Florida, i ara busca nous jugadors i entrenadors que vulguin entrenar-se a gran nivell per anar a fer la seva carrera professional a equips universitaris dels Estats Units. Això és el que vol fer amb l'equip cambrilenc Oleastrum, en el que s'ha fixat per captar possibles jugadors. Aquests conjunts nordamericans formen lligues professionals, i ells mateixos són els que escullen els seus jugadors a l'Edison State College. Barreto treballa per proporcionar programes educatius en el Collier Campus per tots aquells entusiastes del futbol que vulguin guanyar-se la vida amb aquest esport.

Barreto explica que fins i tot als Estats Units es venen accions dels equips d'alt nivell, en concret 10 accions per cada jugador. "És un negoci, perquè després es reparteixen els beneficis", manifesta. Segons diu, entrena amb un sistema molt diferent al que hi ha aquí: "Detestem els driblatges, mai defensem en zona i sempre és home contra home".

El salari que guanyen els que s'inicien en l'etapa professional és de 50.000 euros l'any, tot i que el brasiler assegura que si un jugador dóna resultats pot arribar a guanyar fins a 200.000 euros l'any.

Clau de la Ciutat de Naples pel president de l'Oleastrum, Xavi Ferré

L'Edison State College voldria realitzar un intercanvi amistós el proper any amb l'equip cambrilenc tot i que s'ha de tenir en compte que la propera temporada l'Oleastrum estarà integrat en la unificació de clubs cambrilencs. Per aquest motiu, l'alcalde de la ciutat nordamericana ha enviat la clau de la Ciutat de Naples al president de l'Oleastrum —Xavi Ferré—. El cambrilenc ha expressat que va tenir una sorpresa al rebre la visita de l'entrenador Barreto: "Per nosaltres és una cosa fora del normal. Els jugadors estan molt interessats, i jo també, perquè una oportunitat així no la podem deixar córrer, l'hem d'aprofitar".

L'entrenador brasiler especifica que tots els jugadors són molt bons, perquè que hi ha un que destaca per damunt dels altres: el porter. "Si el pogués entrenar, segur que podria jugar a l'equip que ell volgués. El problema és que aquí no tenen oportunitat d'anar escalant posicions. D'aquesta manera, poden aconseguir contactes i fer del futbol la seva vida", conclou.

Barreto es va voler fotografiar amb tot el conjunt cambrilenc a l'estadi municipal de futbol

Comenta aquest article