Informació general

Els passatges 9 i 10 del Nou Cambrils continuen sense asfaltar tot i les repetides queixes veïnals

Per Raquel Samaniego

Miquel Alpañez i Jesús Solís, a les portes de les seves cases al passatge 9 del barri del Nou Cambrils

Han passat quasi deu anys des de la primera queixa veïnal i la situació continua sent la mateixa. Els veïns dels passatges 9 i 10 del Nou Cambrils tenen encara els seus carrers sense asfaltar, un fet que els provoca nombrosos problemes. "Quan plou, el carrer s'omple de fang, i quan fa sol, no podem ni viure amb tanta pols", explica un dels veïns —Miquel Alpañez—. Aquest, però, no és l'únic inconvenient, sinó que en aquests carrers viuen ancians i nens petits que pateixen dificultats per caminar sobre aquests camins. "Ja hem patit més d'una vegada la caiguda de gent gran o bé dels petits, que jugant es fan mal. A més, quan passen els cotxes, totes les pedres entren a casa nostra", deia. La resta de vies del barri estan asfaltades, com la de Josep Pla, que passa perpendicular al passatge 9.

L'any 2000, l'Ajuntament ja tenia prevista la seva pavimentació, però finalment va quedar aturada sense que els veïns coneguin encara el motiu, assegura un altre afectat —Jesús Solís—. "La llicència estava aprovada aquell any per arranjar els carrers, però va quedar tot aturat. Per això, el març de 2002 els veïns vam fer una instància al consistori per tal de pavimentar-lo nosaltres mateixos amb formigó". La resposta de l'Ajuntament va venir dos o tres mesos després: "Ens van trucar del departament d'Obres Públiques i la seva contestació va ser que no ho podíem fer perquè en un futur també haurien d'arreglar els serveis i s'hauria de tornar a aixecar el carrer. A banda, sempre ens deien que en aquells moments hi havia altres prioritats a Cambrils".

"Paguem els mateixos impostos que tothom. Estem discriminats"

Des d'aquell 2002, l'Ajuntament no ha tornat a notificar res als veïns. Hi ha alguns d'aquests passatges, com el de Manuel de Pedrolo, paral·lel al passatge 9, que els mateixos veïns van posar formigó cansats de tenir camins en comptes de carrers de ciutat. Segons comenten Alpañez i Solís, l'associació de veïns del Nou Cambrils "els ha expressat la nostra queixa, però sigui l'any que sigui sempre els responen que faran obres l'any següent. Per això tenim la sensació que ens estan donant allargues, tot i que nosaltres paguem els mateixos impostos que tothom. Estem discriminats".

Segons afirmen, estan cansats de suportar aquesta situació dia rere dia i de que els seus carrers no tinguin un mínim de presència per una ciutat com és Cambrils. Per tot això, "reivindiquem tenir els mateixos drets que la resta de ciutadans i que d'una vegada s'asfaltin els nostres carrers".

Comenta aquest article