Informació general

L'Àrea de Medi Ambient engega una campanya informativa sobre la recollida del cartró comercial

Per Berta Ruiz

 
 
 A dalt, la tècnica d'Hèlix explicant els detalls de la campanya. A sota, Francesc Torrente del Restaurant del Mar traient caixes de cartró
L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils juntament amb l'empresa Hèlix han engegat una campanya informativa sobre la recollida del cartró comercial, a la zona de l'avinguda de la Diputació i al llarg tot el passeig marítim.

Servei de recollida del cartró comercial

Ahir al matí tenia lloc al Pi Rodó, la presentació d'aquesta campanya que té l'objectiu principal de reforçar i informar sobre el servei de recollida de cartró comercial als establiments comercials. La coordinadora de serveis ambientals de l'empresa Hèlix –Almudena Nula– explicava als mitjans de comunicació algunes qüestions d'aquesta campanya. Segons va dir Almudena Nula, "aquesta és una campanya de reforç informatiu sobre el tema del cartró comercial, per a que tots els establiments de mitjans i grans productors de cartró comercial el puguin deixar a la porta de l'establiment i un servei el passi a recollir. Enguany, hem tornat a fer aquest reforç a tota l'avinguda de la Diputació i al passeig marítim".
Tal i com va comentar la responsable de l'empresa Hèlix, "tenim dos tècnics ambientals que van passant pels establiments, els informen i els donen una targeta amb l'horari del servei, que és de dilluns a diumenge a partir de les 20 hores. L'objectiu és que recullin tot el cartró ben plegat i doblegat i el deixin a la porta de l'establiment".

La campanya informativa arribarà a 260 establiments

Aquesta campanya arribarà a uns 260 establiments, i segons va comentar Almudena Nula, "la percepció de la gent ha molt receptiva, tot i que molta gent ja estava informada. Aquest servei el valoren positivament, perquè és una manera que no s'hagin de desplaçar al contenidor. Ho recullen i ho deixen a la porta del seu establiment, ho deixen al vespre i al dia següent ja no tenen res. Per l'Ajuntament també és positiu, perquè els contenidors volem que siguin majoritàriament per les escombraries domiciliàries, no pas pels establiments, perquè sobretot en èpoques d'estiu s'omplen de seguida".

Un any i mig d'aquest servei

La tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament –Mercè Llop– també va afegir que des de fa un any i mig es va optar per implantar aquest servei de recollida durant tot l'any i durant tot els dies de la setmana. Llop també va comentar que, "cada any intentem fer aquesta campanya de reforç per tal de recordar als establiments com fer la recollida i també si hi ha nous comerços que ho tinguin clar".

Durant la presentació d'aquesta campanya informativa, les tècniques de l'empresa Hèlix van acostar-se a un establiment situat a l'avinguda de la Diputació, concretament al Restaurant del Mar de Francesc Torrente, per tal d'informar sobre aquest servei. Sobre aquesta campanya, Francesc Torrente va manifestar que, "ho trobo un encert, perquè demostra que el consistori s'implica una mica amb els comerços, que ara en aquesta temporada som els que tirem del carro i els que donem vida al poble. Tot i que això té una contrapartida, perquè si passar molta estona que els cartrons es queden al carrer poden crear una mala imatge. Però si el servei es compleix i es retira a l'hora és un encert, perquè ens faciliten la feina".

Comenta aquest article