Esports

Se celebra el primer Trofeu Vila de Cambrils de Tir amb Arc

Per Lluís Rovira i Barenys

Regidors i participants al primer Trofeu Vila de Cambrils de Tir amb Arc
El passat 9 d’octubre es va celebrar el primer Trofeu Vila de Cambrils de Tir amb Arc, organitzat pel Club Arquers Cambrils. Aquest esdeveniment esportiu es va fer a la zona de l’antiga pista de karts i ha suposat una fita històrica per a aquest club, ja que és la primera competició que organitza després de la seva constitució, el passat mes d’abril. Fins a aquesta data els arquers formaven part d’una secció del Club de Tir Olímpic.

Amb voluntat de continuïtat

El Trofeu Vila de Cambrils de Tir amb Arc s’ha constituït amb la voluntat que tingui continuïtat els propers anys. Segons comenta Josefina Cuadrat, tresorera del club, “enguany ha sigut de mitja distància, és a dir, mitja tirada. La intenció és organitzar la tirada sencera de cara a l’any vinent i fer-la puntuable per a la lliga o per a algun rànquing. Ara bé, per ser la primera vegada que s’organitza, estem satisfets de com ha anat”. Pel que fa a la participació, s’ha valorat com a molt bona tenint en compte que aquell mateix dia hi havia tirades importants a altres llocs de Catalunya. Hi van participar arquers de set clubs d’arreu de Catalunya i d’un d’Andorra. Després de la competició i l’entrega de trofeus va venir la part més lúdica de la jornada amb la tirada per aconseguir un pernil i el dinar de germanor que es va fer al mateix lloc de la competició. Aquesta competició ha marcat el final de la temporada a l’aire lliure. A partir del diumenge 16 d’octubre i fins al proper mes de març es disputaran les competicions en sala.

Club Arquers Cambrils

El passat mes d’abril va quedar constituït el Club Arquers Cambrils que presideix Javier Cortés. Fins aquest moment el tir amb arc havia estat una secció del Club de Tir Olímpic des de l’any 1980. Els darrers anys els arquers del club han portat una activitat esportiva força intensa i amb uns resultats molt bons que els ha portat a l’elit d’aquest esport en el panorama estatal. Els socis fundadors del club han estat 12. En aquests moments ja són 30 les persones vinculades al club, entre les quals hi ha gent que s’ha interessat per aquest esport sense haver-lo practicat amb anterioritat. Hi ha set nens, el més jove dels quals té set anys. El club compta amb quatre monitors titulats i tres jutges entre els seus membres. Segons Marisa Carrillo, secretària del club, “ens hem preparat a consciència abans de constituir-nos com a club. Des del principi ens vam plantejar tenir monitors, ja que, a part de competir, la nostra idea era crear una escola de tir amb arc. Volem anar als col·le-gis i oferir-ho com una activitat extraescolar. A banda, tenim un soci que també és monitor i és metge, amb la qual cosa ho tenim tot cobert. Està tot molt meditat, fins i tot el camp està assegurat”.

§ Problemes per entrenar a la sala de tir§

El Club Arquers Cambrils està pendent que l’Ajuntament marqui uns horaris d’entrenament per als tiradors del seu club i per als del Club de Tir Olímpic. Ara per ara hi ha dos clubs que han de compartir les instal·lacions i, com diu Marisa Carrillo, “de dret a entrar, en tenim, perquè tenim un paper on diu que les instal·lacions són municipals, però el que passa és que no ens han donat un horari d’utilització. Per evitar conflictes i enfrontaments, volem que sigui l’Ajuntament qui marqui uns horaris. En aquests moments no tenim lloc per a entrenar-nos en sala”. El club confia, però, que la situació s’arregli aquest mes de novembre. Per la seva banda el president del club, Javier Cortés, explica que ell formava part de la junta del Club de Tir Olímpic quan li van comunicar els altres membres de la junta que “si els arquers es volien independitzar del Club de Tir Olímpic no hi hauria cap problema i que si volíem ens deixaven la sala. El que passa és que després es van canviar els papers”.

§ Excel·lents resultats dels arquers cambrilencs§

Els resultats obtinguts pels arquers cambrilencs permeten qualificar tant la temporada de sala com la d’aire lliure d’excel·lents. En sala, Javier Cortés ha guanyat la medalla d’or de la lliga catalana en sènior masculí. En sènior femení ha estat Josefina Cuadrat qui també ha obtingut la medalla d’or de la lliga catalana. En veterans, Ignasi Ribas ha obtingut la medalla de plata mentre que Antonio Guirao ha obtingut la de bronze.

En tir olímpic –competició a l’aire lliure– d’arc compost sènior femení, Josefina Cuadrat ha quedat la segona de la lliga catalana, tercera al Campionat de Catalunya, tercera al Campionat d’Espanya de clubs, segona al Trofeu Ciutat de Terrassa, sisena per als classificatoris per al Campionat del Món, cinquena al Campionat absolut d’Espanya, segona al Trofeu Ciutat de Lleida i medalla de plata al Campionat d’Espanya en la modalitat de camp. Sergio Rodríguez ha estat el sisè classificat a la lliga catalana. Marc Monzó ha estat el primer classificat a la lliga catalana en la categoria novell i segon classificat al campionat provincial en categoria sènior. Javier Cortés ha estat el primer classificat en el Campionat de Tarragona en categoria sènior i sisè classificat en el Trofeu Ciutat de Terrassa. Antonio Guirao ha estat el segon classificat en el Campionat de Tarragona. Marisa Carrillo, ha estat guanyadora del Campionat de Tarragona novell. Edgar Monzó ha estat el primer classificat en el campionat de Tarragona novell.

Comenta aquest article