Cultura

S'entreguen els VI Premis Literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa

Per Berta Ruiz

Foto de grup amb tots els guanyadors

Un any més i ja en van sis, ahir es van entregar els VI Premis Literaris Sant Jordi 2009. Premi Miquel Martí i Pol de poesia i Premi Manuel Vázquez Montalbán en prosa. L'acte de lliurament d'aquests premis als millors relats literaris i poesies dels estudiants cambrilencs va tenir lloc ahir a la tarda al Centre Cultural i Ocupacional. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– van ser els encarregats d'entregar els guardons, mentre el tècnic de l'Àrea d'Educació –Manuel Ortega– anava fent lectura dels premiats en les diferents categories. Tant Robert Benaiges com Salvador Matas van destacar en la seva intervenció la gran quantitat d'obres presentades, però van fer un èmfasi especial en la qualitat de les mateixes. També van lloar la labor del professorat dels centres cambrilencs que impulsen i promocionen activitats literàries com la d'aquests premis.

Premis en poesia

En l'àmbit de la poesia es van repartir premis des d'alumnes d'Educació Infantil fins alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius. Els guanyadors van ser els següents: en alumnes d'Educació Infantil el primer premi va ser per "La Farnaca" de Daniel Perales Rius del CEIP Guillem Fortuny; l'accèssit 1 va ser per "Pescadors" de Jordi Fernández Pérez del CEIP Joan Ardèvol i l'accèssit 2 va ser per "La gralla" de Laia Solsona del CEIP Guillem Fortuny.

En alumnes de primer cicle d'Educació Primària, el primer premi va ser per "Els nans de Cambrils" de Gisela Aguayo Fernández del CEIP Guillem Fortuny; l'accèssit 1 va ser per "Auca dels gegants" de Mar López Fuentes del CEIP Guillem Fortuny i l'accèssit 2 va ser per "Els animals que es transformen" de Xavier Tarsà Espinola del CEIP Joan Ardèvol.

En la categoria d'alumnes de segon cicle d'Educació Primària, el primer premi per "La lluna" de Lara Ayres da Silva del CEIP La Bòbila; l'accèssit 1 va ser per "La meva àvia" d'Ana Delgado Pizzo del CEIP Cambrils i l'accèssit 2 va ser per "Rodolins de Sant Jordi" de Raúl Nogales Leiro del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

En l'apartat d'alumnes de tercer cicle d'Educació Primària, el primer premi va ser per "Quin és el sentit?" de Caroline Kohan del CEIP Cambrils; el segon premi va ser per "La història d'una princesa desanimada" d'Agnès Sarrà Dalmau del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i l'accèssit va ser per "El mariner" de Raquel Castro Ortiga del CEIP Joan Ardèvol.

En alumnes de primer cicle d'Educació Secundària, el primer premi va ser per "La inspiració" de Jesús Escrivà Gutiérrez de l'IES La Mar de la Frau i l'accèssit va ser per "Interrogant" de Fernando Gutiérrez Martín de l'IES La Mar de la Frau.

En la categoria d'alumnes de segon cicle d'Educació Secundària, el primer premi va ser per "L'embranzida de la mar" de Montserrat Vivas Loba l'IES La Mar de la Frau i l'accèssit va ser per "Somiar en colors diferents cada dia..." d'Axel Borrell Baiges del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

En l'apartat d'alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius, el primer premi per "Vanaglòria" d'Ágata Casado Sáinz de l'IES Cambrils i l'accèssit va ser per "Quan em parlen del destí" de Robert Benaiges Fernández de l'IES Cambrils.

Premis en prosa

Els premis en l'apartat de prosa es van repartir de la següent manera: en la categoria d'alumnes d'Educació Infantil, el primer premi va ser per "Els tres estels" d'Íker Fernández Gavaldà del CEIP La Bòbila; l'accèssit 1 va ser per l'obra "Piu-piu" de Cristina Canela Añón del CEIP Marinada i l'accèssit 2 va ser per "Els dos forats negres" de Yan Gusev del CEIP La Bòbila.

En la categoria d'alumnes de primer cicle d'Educació Primària, el primer premi va ser per "Un retolador avorrit" de Lua Iturriaga Rivas del CEIP Mas Clariana; l'accèssit 1 va ser per "Un país fantàstic" d'Ariadna Manzanares Reverté del CEIP Mas Clariana i l'accèssit 2 va ser per "Quin viatge més mogut" d'Andreu Dalmau Ramírez de Arellano del CEIP Guillem Fortuny.

En l'apartat d'alumnes de segon cicle d'Educació Primària, el primer premi va ser per "La Laura i l'aventura del cirerer" de Paula Romera Rivero del CEIP Joan Ardèvol; el segon premi va ser per "La fada lila" de Marta Amorós del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer i l'accèssit va ser per "El gegant bo i el gegant dolent" d'Anna García Cots del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

En la categoria d'alumnes de tercer cicle d'Educació Primària, el primer premi va ser per "La nena i l'estil" de Núria Lladós Armengol del CEIP Marinada; el segon premi va ser per "El vòrtex temporal" de Mayya Izmayolva del CEIP Guillem Fortuny i el tercer premi va ser per "La playa de Cadaqués" d'Aroa Paredes Muras del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer.

En l'apartat d'alumnes de primer cicle d'Educació Secundària, el primer premi va ser per l'obra "La Judit de Reus" de Laura González Jaume de l'IES La Mar de la Frau; l'accèssit 1 va ser per "Marta" de Laura Pacheco Costa de l'IES Ramon Berenguer IV i l'accèssit 2 va ser per "L'enverinament" per Andreu Rom Queral de l'IES La Mar de la Frau.

En la categoria d'alumnes de segon cicle d'Educació Secundària, el primer premi va ser per "Una parella de tres" de Maria Peñas Torramilans, Sílvia Hornos Nolla i Gemma Valls Fusté de l'IES Cambrils i l'accèssit va ser per "El reflex de l'engany" d'Arnau Cascón Segura de l'IES La Mar de la Frau.

Finalment, en l'apartat d'alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius, el primer premi va ser per "Somriu, Natàlia" d'Íngrid Ruiz Sànchez de l'IES Ramon Berenguer IV i l'accèssit va ser per "Marioneta" de Xavier Capilla Mendía de l'IES Cambrils.

El públic va omplir la sala d'actes del Centre Cultural, ahir a la tarda

Comenta aquest article