Informació general

L'Ajuntament aplicarà una nova normativa més flexible per a l'obertura de comerços al Barri Antic

Per Raquel Samaniego

 
 
A dalt, Oliver Klein i Tere Recasens a l'Oficina del Pla de Barris. A sota, imatge de la plaça d'Espanya amb una de les pilones baixades pel pas de vehicles.
Tant l'Ajuntament com els comerciants de l'associació Vilacentre van posar sobre la taula fa un temps la necessitat d'impulsar el sector comercial en aquest nucli. Per aquest motiu, es va encomanar la realització d'un estudi a l'empresa D'Aleph, que en sis mesos ha fet un anàlisi de la situació. Sobre les conclusions d'aquest estudi, per tant, s'han determinat les línies a seguir per millorar. Una de les tasques a analitzar era la localització dels baixos al barri que no estiguessin sent utilitzats amb una funció comercial —ja que molts d'ells els utilitzen com a magatzem per al cotxe o com a part de l'habitatge—. Finalment es va detallar que són 52 els que hi ha buits, pocs menys del que sí hi ha oberts, que en són 62.

Per aquesta raó, l'Ajuntament proposarà una ordenança municipal que estipuli una normativa més flexible pel que fa a l'obertura d'establiments en aquesta zona específica de Cambrils. D'altra banda, cada dissabte a la tarda a la plaça d'Espanya, es farà una fira de brocanters. El regidor de Promoció de Ciutat i del Pla de Barris —Oliver Klein— va manifestar que han anat a buscar "els millors de tota Catalunya, per tal de donar un atractiu al barri, i omplir-lo de vida i de coses per fer".

Senyalització renovada

El públic a qui està dirigit aquesta millora comercial al barri no només són els veïns o aquells que viuen a les zones properes, sinó que la intenció és que també sigui part de l'itinerari turístic dels visitants. Per això es canviarà la senyalització i s'inclourà en diferents idiomes, per tal de facilitar la mobilitat als possibles compradors d'altres països. A més, es pretén que aquests cartells estiguin ambientats en l'època antiga, deixant de ser aleshores els cartells d'alumini que es poden trobar a d'altres punts del municipi.

Totes aquestes actuacions es realitzaran amb l'objectiu que tot cambrilenc s'interessi per anar a comprar al Barri Antic, una zona en la que es pot trobar avui dia establiments de tot tipus. A més, és un nucli en el que el patrimoni històric és força important, un fet que també s'intentarà aprofitar de cara a l'arribada dels turistes.

Pel que fa a la polèmica que hi va haver al seu dia per la instal·lació d'unes pilones a l'entrada de la Plaça d'Espanya que impedien el pas i l'estacionament dels vehicles i dels camions per fer càrrega i descàrrega, s'ha arribat a un consens entre el consistori i els comerciants per mantenir les pilones obertes un determinat temps al dia per fer aquestes accions, ja sigui camions o bé vehicles. No obstant això, la intenció no és l'estacionament dels cotxes, sinó simplement un sistema per facilitar la feina tant als propis treballadors com també als compradors que hagin de carregar amb les seves compres, segons va assegurar Tere Recasens.

Presentació del nou plànol comercial del Barri Antic

L'associació Vilacentre s'ha fet càrrec de la confecció del nou plànol comercial del barri, en el que es detallen la majoria de botigues adherides a l'entitat, un total de 49. La imatge, a més, està acompanyada per dibuixos que situen al mapa tots els elements més emblemàtics del barri, com el patrimoni històric, els museus o el mercat de la vila. Aquest últim, continuarà sent un punt importantíssim dins de la dinamització comercial, segons apuntava Klein.

La presidenta de l'associació —Tere Recasens— va ser l'encarrega de donar les explicacions d'aquest nou plànol, que a banda de repartir-se per les botigues, es farà des del Patronat de Turisme. Segons va dir: "estem molt contents perquè es solucionaran problemes que feia temps que reivindicàvem. Estem encantats amb l'estudi". També, va apuntar que potser fins ara "era una zona desconeguda comercialment" i amb aquestes propostes "intentarem donar-la a conèixer".

Comenta aquest article