Societat

El Col·legi de Periodistes atorga la Petxina Daurada al cambrilenc Xavier Bas

Per Redacció

Xavier Bas, al centre de la imatge, amb els altres premiats i finalistes durant la Festa de les Petxines de la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes

La Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), va celebrar el passat divendres 5 de juny, la festa de les Petxines de la Informació 2009, a la sala La Vaqueria de Tarragona. Com cada any, el Col·legi va fer un reconeixement a la trajectòria d’un professional destacat per la seva contribució al periodisme de les comarques de Tarragona. Aquest any, la Junta de la Demarcació de Tarragona del CPC va decidir atorgat la Petxina Daurada al periodista Xavier Bas, que actualment és director de l’Obra Social i Comunicació de Caixa Tarragona i que, al llarg de la seva carrera, ha treballat en diferents mitjans de ràdio, televisió i premsa escrita. Bas va iniciar-se de ben jovenet a la Revista Cambrils on hi ha desenvolupat diferents tasques periodístiques i on hi continua col·laborant cada mes amb la columna d'opinió "De prop i de lluny"
 
Petxina Oberta i Petxina Tancada

Per altre costat, els periodistes assistents a la festa de les Petxines, a través d’una votació, van adjudicar la Petxina Oberta –que distingeix les persones o institucions que més han facilitat la feina dels periodistes- al president de l’Audiència de Tarragona, Antonio Carril. Els altres finalistes eren el gabinet de premsa de l’Ajuntament de Tarragona, que va quedar en segona posició, i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Anton Burgasé, que va ser tercer.
 
També es va adjudicar per votació la Petxina Tancada –que distingeix les persones o institucions que menys han facilitat la feina dels periodistes-  al gabinet de comunicació dels Mossos d’Esquadra. Els altres finalistes eren el servei de premsa de la Guàrdia Civil, classificat en segon lloc, i Jordi Salvadó, cap de premsa de la Cambra de Comerç de Tarragona, que va quedar en tercera posició.

El periodista Jordi Cartanyà va ser l’encarregat de presentar l’acte de lliurament de les Petxines 2009, que va aplegar una cinquantena de periodistes que treballen a la demarcació de Tarragona.

Comenta aquest article