Informació general

Un nou servei de bus exprés unirà les poblacions de Cambrils i Tarragona sense parades per l'autovia A7

Per Redacció

L'empresa Plana S.L. és l'encarregada de realitzar els nous serveis directes cap a Tarragona

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va posar en marxa ahir tres actuacions de millora del transport públic al Camp de Tarragona, amb l’objectiu de potenciar les connexions ràpides i sostenibles entre diferents municipis de la zona. Una d'aquestes rutes és la de Cambrils - Tarragona. Totes elles comportaran una inversió conjunta de més de 95.700 euros durant el 2009. A banda d'aquesta millora pel municipi cambrilenc, es beneficiaran els usuaris de la ruta entre Salou - Vila-seca i Tarragona, i un nou servei aproparà el municipi de Renau a la xarxa de transport públic que enllaça amb Tarragona.
 
Aquests dos nous serveis exprés que milloraran la mobilitat dels municipis de la Costa Daurada, aprofiten vies ràpides, reduint el nombre de parades intermèdies i potenciant la intermodalitat amb l’estació del TAV del Camp de Tarragona, des de l’estació d’autobusos d’aquesta ciutat.
 
Estalvi de temps d'un 30% de mitjana

La implantació de les connexions ràpides entre Salou, Vila-seca i Tarragona, i entre Cambrils i Tarragona, es combinaran amb la resta de sortides convencionals, que tenen més parades intermèdies al llarg del recorregut i que atenen la demanda més local. Aquests serveis seran gestionats per l’empresa Plana S.L., aprofitaran vies com l’A7, la T11 i la C14 per tal d’assolir velocitats competitives que permetin reduir sensiblement la durada del trajecte entre aquestes ciutats, amb un estalvi de temps d’un 30% de mitjana.

Aquestes actuacions, que comporten una inversió total del DPTOP pel que resta del 2009 de més de 95.700 euros, formen part del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya 2008-2012 aprovat pel Govern, que proposa, entre d’altres, la implantació de serveis d’autobús directes i semidirectes per a enllaçar les principals ciutats del territori, amb la seva capital comarcal. 
 
14 serveis exprés entre Cambrils i Tarragona
 
Són 14 les noves expedicions directes entre Cambrils i Tarragona, 7 d’anada i 7 de tornada, amb dues parades a Cambrils (estació d’autobusos i Ajuntament), que comportaran una important millora en les connexions ràpides entre ambdues ciutats per l’A7. A més, es reforçarà l’oferta del servei convencional que enllaça Cambrils i Tarragona amb parades al llarg del recorregut, de manera que en total (sumant les exprés i les convencionals) el servei quedarà configurat amb 45 expedicions de dilluns a divendres i 8 dissabtes, diumenges i festius.

Aquest servei complementa al que s’ofereix ja entre Cambrils i Tarragona, per la costa, que cobreix la demanda més vinculada al turisme o els desplaçaments curts.

Comenta aquest article