Societat

680 alumnes han participat en els cursos de català impartits per l'Oficina de Català de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Bona part dels alumnes dels cursos va assistir ahir a la cloenda a la sala d'actes del Centre Cultural

L'Oficina de Català de Cambrils va celebrar, ahir al vespre, la cloenda del curs 2008 - 2009 amb un acte que va aplegar una bona part dels alumnes dels cursos de català. Enguany, la xifra d'alumnes ha augmentat respecte a l'any anterior en un 3%, arribant als 680 que s'han repartit en un total de 29 cursos presencials i en 40 places per a cursos a distància. Segons explicava la cap de l'Oficina de Català, Helena Martínez, "ha estat un any bo. A més, hem d'agrair la col·laboració que hem tingut de diferents associacions de nouvinguts que ens han portat molta gent als cursos". Segons Martínez, "hi ha molt d'interès per part de la gent nouvinguda tot i que ens hem trobat que per la precarietat de les situacions laborals que pateixen, alguns dels alumnes no poden seguir amb els cursos".

Majoria de sudamericans

El perfil mitjà de l'alumne que s'ha apuntat a algun dels cursos de català és el d'una persona jove, de poc més de 20 anys i provinent d'un país de Sudamèrica. En menor proporció, tal i com va explicar la cap de l'Oficina de català, hi ha els alumnes provinents de països de l'Est, com Romania o Rússia i, encara menys, de gent provinent de l'Estat Espanyol, "la principal demanda que hem tingut és en els cursos bàsics i d'iniciació", va apuntar Martínez.
A banda dels cursos presencials, l'Oficina de Català també ha fet, enguany, un curs d'urgència als restaurants, ha establert 50 parelles lingüístiques i ha fet diferents tasques al voltant del voluntariat.

Aportacions dels alumnes

La cloenda dels cursos es va iniciar amb els parlaments de la cap de l'Oficina de Català de Cambrils, Helena Martínez; la directora del Centre de Normalització Lingüística de Reus, Anna Saperas; i el regidor de Cultura, Joan Recasens. A continuació, diferents alumnes dels cursos d'enguany van fer unes petites aportacions explicant aspectes i particularitats dels seus països d'origen. Més tard, es va fer el lliurament dels diplomes. L'acte es va cloure amb un piscolabis.

La directora del Centre de Normativa Lingüística —Anna Saperes–, el regidor de Cultura —Joan Recasens— i la cap de l'Oficina local de Català —Helena Martínez Ferreruela— durant la cloenda

Comenta aquest article