Informació general

Robert Benaiges: "Que l'oposició deixi de dir tonteries i que qualsevol acusació la demostrin amb proves"

Per Raquel Samaniego



L'alcalde i la regidora van comparèixer davant la premsa després de les declaracions de l'oposició
L'alcalde —Robert Benaiges— i la regidora de Seguretat Ciutadana —Laura Forcadell— van convocar una roda de premsa, ahir, a 2/4 de 8 de la tarda, per a tractar el tema de la dimissió del cap de la Policia Local, que s'havia produït tot just una setmana abans. El primer que va dir l'alcalde és que "no tenia intenció de fer declaracions respecte la dimissió del cap de la Policia Local —Joan Bergadà— ja que s'emmarcava dins d'un procés administratiu intern". Benaiges, a més, va exposar tots els seus arguments contradient els de l'oposició. "Bergadà va demanar una excedència als Mossos, i ha volgut cessar estrictament per qüestions personals, que sempre són respectables", va dir.

El batlle va demanar que l'oposició "deixi de dir tonteries i que qualsevol acusació que vulguin fer la demostrin amb proves. I sinó, que vagin a denunciar allà on cal". L'oposició per la seva banda, pensa arribar "fins a les darreres conseqüències que permetin els instruments legals al nostre abast". L'alcalde també va preguntar-se qui té mes credibilitat, "aquests senyors de l'oposició o jo? Dient que hi han hagut pressions polítiques o que les nostres decisions han estat per sobre de les professionals de la policia, únicament volen desgastar el govern amb joc brut".

Benaiges va subratllar l'important treball que ha realitzat Bergadà a la casa, "excel·lent —manifestava—, per això únicament tenim paraules d'agraïment i reconeixement. Va voler assumir el repte de portar endavant nou sistema de gestió dins la policia". El dia de la presentació del nou cap, l'agost de 2007, la regidora va explicar que Bergadà comptava amb tot el suport de la regidoria i de l'equip de govern, i que tenia "l'encàrrec d'estructurar adequadament el servei de la policia, per tal d'imposar-hi unes directrius clares de treball i d'exigir el compliment per part dels agents".

La incorporació de Bergadà responia a la voluntat de l'Ajuntament de tirar endavant el Pla de Millora de la Policia Local, que contemplava una nova organització estructural en planificació de serveis i en gestió operativa. Segons l'alcalde en funcions d'aleshores —Joan Mas— aquesta era la primera acció amb la finalitat "d'incrementar els nivells de seguretat de Cambrils".

"El procés de selecció va ser normatiu"

Benaiges, que va ser qui va exposar tots els arguments a la premsa, remarcava que "el procés de selecció del cap de la policia va ser normatiu i sempre hem tingut en compte el que la llei diu al respecte, ja que es va escollir entre 12 candidats. L'inici del procés selectiu va ser lliure, obert a qualsevol persona que hagués tingut totes les condicions requerides". Aquest és el procediment que es portarà a terme ara per triar el nou cap. "A més —continuava l'alcalde— la selecció de personal es fa a través d'un tribunal independent en el què no hi ha cap representant polític".

"L'oposició té una dèria amb la crítica al personal de la casa"

L'alcalde va fer marxa enrere en el temps i va esmentar com l'oposició "té una dèria amb la critica sobre el sistema de gestió del personal de l'Ajuntament i sempre posa entredit l'honorabilitat de les persones que entren a la casa amb els processos legals. Quasi mai critiquen les qüestions polítiques". Té molts exemples d'aquesta afirmació, com "l'escola d'adults, en l'àrea de Benestar Social, Educació, i ara la policia".

"Amb això aconsegueixen que es malmeti la imatge de la institució i la policia, quan ells treballen de manera excel·lent. L'enquesta que vam fer el passat 23 d'abril a la població demostra que el grau de satisfacció és elevadíssim", deia contundentment.

Una reunió informativa als agents policials

El passat dimarts a les 16 hores es va celebrar una reunió a la Sala de Plens de l'Ajuntament entre els agents de policia, la regidora Laura Forcadell i l'alcalde. En ella —segons va manifestar ahir Benaiges— es va informar de la situació que hi havia dins el cos i quin seria el procés a seguir ara. La persona que agafarà provisionalment el càrrec de Bergadà serà el sotsinspector Josep Muñoz. "Està clar que en una policia en el que hi ha més de 70 agents fixos, tots no estaran d'acord amb les decisions que es prenen. Però més del 90% comparteixen les directrius i estan per la labor", explicava. "Les decisions les prenem nosaltres, que per això ens han escollit", sentenciava Benaiges.

"No entenc el ressò mediàtic que se li ha donat a aquest tema"

"Altres caps d'àrea han plegat i no s'ha donat aquest ressò mediàtic. No li trobo massa sentit", manifestava al final la regidora. Es tracta, segons ella, d'una "decisió personal, ja que és un càrrec que porta molta responsabilitat, en el què s'han de prendre decisions complicades que segur no agraden a tothom. Però no són pressions polítiques, sinó de la pròpia feina".

Comenta aquest article