Esports

Cambrils acollirà aquest cap de setmana els II Jocs Catalans d'Esport Adaptat per a persones amb discapacitat física

Per Berta Ruiz



El regidor d'Esports –Joan Recasens– i el president de la FCEDF, Josep Lluís Amador
Cambrils acollirà els propers dies 13 i 14 de juny els II Jocs Catalans d'Esport Adaptat, organitzat per la Federació Catalana d'Esports de persones amb Discapacitat Físca (FCEDF) i la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils. L'any passat va tenir lloc la primera edició d'aquests Jocs a la localitat barcelonina de Barberà del Vallès, i ara serà el torn de Cambrils.

Les instal·lacions esportives municipals, tant el Palau Municipal d'Esports com els camps de futbol de la zona esportiva, acolliran aquest gran esdeveniment esportiu que aplegarà més de 370 esportistes i albergarà un total de set esports de competició. Així ho presentaven ahir en roda de premsa el president de la Federació Catalana d'Esports de persones amb Discapacitat Física (FCEDF) –Josep Lluís Amador– i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, Joan Recasens.

Final de la Lliga Catalana de Bàsquet sobre cadira de rodes entre el FC Barcelona i el Joventut de Badalona
 
Al llarg de dues intenses jornades, tant dissabte com diumenge, Cambrils acollirà diferents competicions d'alt nivell dins de l'esport practicat per persones amb alguna discapacitat física. Així doncs, un dels plats estrelles dels Jocs serà la final de la Lliga Catalana de Bàsquet sobre cadira que rodes que es disputarà entre els equips del FC Barcelona i el Joventut de Badalona-Gam. Aquest partit es disputarà el dissabte a les 12 hores al pavelló, i anteriorment també es jugarà el partit pel tercer i quart lloc entre els equips del CB Mifas-Esplais de Girona i el CE Costa Daurada de Reus.

Competicions d'hoquei, esgrima, powerlifting, petanca, tennis taula i tir olímpic

A banda de la competició de bàsquet, també es disputarà el campionat d'Espanya d'hoquei en cadira de rodes elèctriques; la Copa d'Espanya en la modalitat d'esgrima; l'Open d'Espanya de Powerlifting –que és l'halterofília adaptada–, el campionat internacional de petanca i dos campionats de Catalunya de tennis taula i tir olímpic. El tir olímpic i la petanca es disputaran a la zona esportiva dels camps de futbol i la sala de tir; mentre que l'hoquei, el bàsquet, l'esgrima, el tennis taula i el powerlifting es disputaran al Palau Municipal d'Esports.

El president de la FCEDF –Josep Lluís Amador– va destacar que "Cambrils gaudirà aquest cap de setmana d'una festa molt important quant a l'esport de persones amb discapacitat física. A part de viure la gran festa del bàsquet, al pavelló es podran veure molts esports diferents i això és una festa molt atractiva. També és important veure l'esforç d'aquestes persones amb discapacitat que, intenten com tothom millorar les seves marques". D'altra banda, Amador també va agrair la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, "per les facilitats donades". El regidor d'Esports –Joan Recasens– també va destacar que, "és important recolzar aquest tipus d'activitats. Per tant, fem una crida a tota la població de Cambrils per a que vingui a veure aquests jocs, perquè veuran una manera diferent de fer esport".

Comenta aquest article