Societat

Cambrils acull aquest cap de setmana la Trobada General del Moviment Laic Progressista

Per Raquel Samaniego

Els propers dies 5 i 6, Cambrils acollirà la Trobada General del Moviment Laic Progressista (MLP) a nivell de tota Catalunya, amb més de 100 representants d'associacions, entitats, ateneus, esplais, escoltes o casals, entre d'altres. Aquesta cita compleix dues funcions. Per una banda, serveix per a que l'MLP faci observació de la realitat social. De l'altra, és un element clau de cohesió interna. Enguany, la trobada es convoca per dibuixar l'horitzó del moviment laic i progressista en els propers anys. A més, pels organitzadors, aquesta trobada serà el punt culminant de la presentació del Moviment al Camp de Tarragona i l'emergència de la dimensió territorial.

El Moviment Laic Progressista promou "l'associacionisme i el compromís cívic com a factors clau per a la cohesió social i territorial, per a la recuperació de tradicions populars, per a la construcció d'una ètica civil compartida i un territori de valors comuns". Per altra banda, l'Agrupament Escola Marí es donarà a conèixer a nivell local, i finalitzarà la campanya de captació de monitors, tot i que l'impulsor d'aquest nou grup —Ramon Canalda— ha manifestat que l'agrupament sempre estarà obert a tot aquell que hi vulgui participar com a monitor. En aquest moment hi ha sis monitors que han confirmat la seva participació, i que al juliol faran uns cursos per conèixer més a fons l'àmbit mariner i nàutic.

El període de matriculació seria el mes de setembre, per començar amb les activitats infantils i juvenils de cara al mes d'octubre. Segons explica Canalda, en el procés de creació de l'agrupament "hi ha hagut alguns entrebancs, però la captació de monitors ha estat positiva, tot i que sempre és difícil de trobar gent".

El programa de la trobada

L'hotel Tryp Port Cambrils és l'elegit per a realitzar les diferents sessions de treball i xerrades, així com també el sopar de l'associacionisme laic. El divendres 5 de juny, a les 18 hores, es farà la inauguració amb les intervencions de Joffre Villanueva, secretari general de l'MLP; Jean-Marc Segarra, coordinador territorial de la Secretaria de Joventut de la Generalitat; i Oliver Klein, regidor de Participació Ciutadana de Cambrils. Posteriorment, a les 18.15 hores, es presentaran les conclusions del Projecte Missió MLP. I a les 21 hores, l'esperat sopar, amb la salutació de l'alcalde, Robert Benaiges.

El dissabte, a partir de les 10 i fins les 13 hores, treballaran en grup en el Projecte Missió; i després hi haurà la presentació de la Campanya Orgull laic a càrrec del Comitè de Campanya. Després de dinar, a les 16 hores, es presentaran les conclusions dels grups de treball i a les 18 hores està prevista la cloenda a càrrec de Raimon Goberna, president de l'MLP; i Xavier Sabaté, delegat del Govern a Tarragona.

Comenta aquest article