Societat

L'Ajuntament contracta dues agents d'acollida per informar als nouvinguts

Per Redacció

En els darrers 8 anys, la població nouvinguda a Cambrils ha augmentat i s’han diversificat els països de procedència, passant de tenir un 5,3% de població estrangera a Cambrils l'any 2000, a un 21,25% el passat 2008. Davant aquesta realitat social, el Servei Municipal d’Atenció a l’Immigrant treballa per realitzar una adequada recepció i acollida de la població estrangera immigrada i una promoció del coneixement mutu i de la sensibilització de tota la població.

Per a realitzar aquestes tasques, l'Ajuntament ha contractat dos agents fins el desembre de 2009, que estaran ubicades a l’OAC. Aquestes s’encarregaran d’atendre a tots els ciutadans i ciutadanes quan s’empadronin al municipi, hi ho podran fer en català, castellà, romanès, àrab i amazic.

El 2006 es va iniciar el Programa d’Acollida Municipal de Cambrils amb la finalitat d’informar, facilitar l’accés i derivar a la població nouvinguda als diferents serveis i recursos del municipi i de la seva àrea d’influència perquè tinguin major autonomia personal. A les portes de la nova Llei d’acollida de les persones immigrades i retornades, i gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya a través del Contracte Programa signat amb la DASC (Departament d’Acció Social Ciutadania), l’Ajuntament de Cambrils ha readaptat les accions el Programa d’Acollida Municipal, contractant així aquestes dues persones.

Col·laboració de les associacions de població estrangera a Cambrils

Les agents d’acollida també donaran suport per a realitzar tasques de traducció lingüística a d'altres departaments del consistori que fan atenció al públic. A més, el Programa d’Acollida Municipal també compta amb la col·laboració de les associacions de població estrangera immigrada del municipi: ALPICC (Asociación Para la Integración y la Cultura de Cambrils) i l’Asociación de Colombianos en Cambrils. Aquestes entitats s’encarreguen de realitzar sessions d’acollida de coneixement de l’entorn de 8 hores a les persones que hi estiguin interessades. Aquestes quatre sessions es realitzen mensualment al Centre Cívic Les Basses i tenen els següents continguts: benvinguts a Catalunya, serveis del municipi de Cambrils, treball, Habitatge i convivència, assessorament jurídic en matèria d’estrangeria i educació i formació.

Comenta aquest article