Societat

Els mitjans digitals i la informació en xarxa centren la primera jornada de la Premsa Local del Baix Camp

Per Redacció

 
 
 A dalt, Sergi Zorrilla, Lluís Rovira i Jaume Garcia. A sota, Josep Baiges en un moment de la seva xerrada
Els mitjans digitals i la informació en xarxa van centrar la primera jornada de la Premsa Local del Baix Camp que es va celebrar aquest passat dissabte a la sala d'exposicions de la Casa de Cultura d'Alforja i que va acollir poc més d'una trentena de persones. El programa d’aquesta jornada, organitzada per l’associació Premsa Local del Baix Camp conjuntament amb l'Informatiu d'Alforja, va contemplar una primera xerrada al voltant de les “Oportunitats de la Premsa Local a Internet” i va anar a càrrec de Jaume Garcia, director de reusdigital.cat; Sergi Zorrilla, director de continguts de delcamp.cat i Lluís Rovira, director de revistacambrils.cat. Els responsables d'aquests mitjans digitals de la comarca van fer una pinzellada de l'evolució que ha sofert la informació on line i els avantatges que suposa per a la informació més propera.

Recursos lingüístics en xarxa

La segona part de la xerrada va anar a càrrec de Josep M. Fort, del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura que va explicar diferents “Recursos de suport lingüístic per a les revistes locals”. Fort va mostrar la utilitat d'eines de correcció on line i d'adreces d'interès per a consultes lingüístiques en xarxa, com són l'optimot i l'esadir.
La cloenda de la jornada va anar a càrrec del periodista reusenc Josep Baiges que amb el títol de “Jo sóc fill de la premsa local i comarcal", va fer un repàs biogràfic de la seva implicació i vinculació a diferents suports comunicatius del Baix Camp. Les paraules de l'alcalde d'Alforja, Josep Viñas, van posar el punt i final. La jornada es va cloure amb un dinar.

L’associació de la Premsa Local del Baix Camp va néixer ara fa 5 anys i està formada per 13 publicacions locals de la comarca del Baix Camp, entre les quals hi ha Revista Cambrils.

Comenta aquest article