Societat

La Fira Multisectorial de Cambrils manté el mateix nombre d'expositors tot i la crisi econòmica

Per Raquel Samaniego



L'alcalde —Robert Benaiges— i el regidor de Promoció de Ciutat —Oliver Klein— van ser els encarregats de presentar els actes de la fira
Els dies 5, 6 i 7 de juny torna la Fira Multisectorial de Cambrils, arribant amb aquesta a la 52ena edició. Torna carregada d'activitats lúdiques, culturals i esportives, com cada any, per a que grans i petits gaudeixin de tres dies amb els amics i la família. Les perspetives d'enguany són bones, segons va dir ahir l'alcalde —Robert Benaiges—, ja que intentaran "posar el granet de sorra en tot allò que pugui millorar el cicle econòmic que estem vivint". Acompanyat del regidor de Promoció de Ciutat —Oliver Klein— ahir van fer la presentació als mitjans de comunicació del que hi haurà en aquesta fira, un certamen del que van destacar la seva capacitat d'adaptació i la fidelització de tots els expositors. "Esperem que ajudi a les persones que s'hi exposen a dinamitzar el seu sector", manifestava Benaiges.

Tot i que les activitats relacionades amb la fira ja van començar la setmana passada amb exposicions i activitats a la biblioteca, el plat fort abans d'inaugurar-la oficialment va ser el passat diumenge amb el pregó del Pere Navarro. També durant aquest dies previs hi haurà actes en motiu de la fira, com demà dimecres a les 20.30, al Centre Cultural, xerrada-col·loqui amb Núria Borràs i Lluís Bono, en el cicle 'L'aventura de viatjar', que repassaran el seu viatge a Cambodja i Vietnam a través del Mekong. El dijous, a les 22 hores, al pavelló, el grup de teatre La Teca Teatre presenta 'Políticament incorrecte. Out of order', de Ray Cooney. I també el mateix dia a les 22 hores, al cinema Rambla, el documental del mes 'Rembrandt's J'accuse'.

Joan Saura inaugura la fira

Serà el divendres 5 de juny, a les 12 del migdia, quan el conseller d'Interior de la Generalitat —Joan Saura— faci la inauguració oficial de la fira, acompanyat de les diverses autoritats locals. A l'estand institucional, on hi haurà l'exposició 'Cambrils no s'atura', hi haurà un punt d'expedició de la certificació digital, quer permet realitzar diverses tasques administratives a través d'internet.

Els sectors que s'exposaran al llarg de tota la fira seran de l'automoció, maquinària agrícola i jardineria, comerç i serveis, un espai sobre gastronomia de la nostra terra, alimentació i restauració, espais institucionals i artesania, amb el mercat medieval. Aquest últim serà el tercer any que s'instal·li en els carrers del nucli antic, sent la plaça d'Espanya el punt neuràlgic.

S'esperen, almenys, 35.000 visitants, igualant així la xifra que es va aconseguir l'any passat. "Volem ser optimistes però també prudents", exposava l'alcalde. "El lema d'aquesta edició és 'Cambrils no s'atura', per mostrar el seu dinamisme i donar una imatge de fortalesa", explicava. Hi haurà fins a 73 expositors en el recinte exterior, que aplega l'avinguda mil·lenari i el passeig d'Albert. Per altra banda, al recinte interior, és a dir, al pavelló cobert, hi haurà 31 expositors; i pel que fa als artesans del mercat medieval, en vindran 16.

Gastronomia a la fira

Com sempre, aquest esdeveniment festiu aplega diverses seccions d'alimentació i restauració, però enguany la fira recupera un nou focus d'atenció gastronòmica: la confraria de pescadors i la seva 'gastronomia de la nostra terra'. En aquest estand, que s'instal·larà al ja clàssic de la Cooperativa Agrícola, es faran degustacions dels productes que comercialitza la confraria.

Com a actes novedosos, també hi haurà l'actuació del Coro Rociero del Nou Cambrils a l'amfiteatre del Parc del Pinaret, i dos perruquers locals que s'han presentat a campionats estatals i europeus, faran una demostració del seu estil.

El pressupost total per organitzar la fira ascendeix a 110.000 euros, tot i que hi ha treballs que realitzen els treballadors municipals, com pot ser respecte l'il·luminació, que no entren en aquesta partida sinó en els serveis generals de l'Ajuntament. "Aquest import és molt normal en el sector firal, no és molt costosa. Hem de pensar també que hi ha uns ingressos posteriorment", explicava Klein.

Per últim, l'alcalde va anunciar que de cara al futur es podria contemplar un recinte estable per fer la fira, de manera que l'espai no sigui un problema. "Aquesta ubicació no donarà més de sí, ja que no podem expandir-nos més enllà si la fira creix", explicava. "És possible que ni nosaltres estiguem al capdavant del govern quan això arribi, però s'hauria de plantejar aquesta idea. A més, també milloraria les qüestions gerencials", concloïa.

Comenta aquest article