Societat

La nutrició en l'esport, el periodisme i la multiculturalitat, eixos centrals dels tres cursos de la Universitat d'Estiu a Cambrils

Per Berta Ruiz



Santiago Castellà i Salvador Matas, ahir en la roda de premsa de presentació dels cursos
Cambrils tornarà a ser seu enguany de tres cursos de la Universitat d'Estiu de la Universitat Rovira i Virgili. Així ho presentaven en roda de premsa el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils –Salvador Matas– i el vicerector de Relacions Externes de la URV, Santiago Castellà.

Intensa unió entre Cambrils i la URV

Salvador Matas va destacar la intensa unió entre Cambrils i la Universitat Rovira i Virgili, que s'ha vist reforçada en els darrers anys amb projectes com l'Antena del Coneixement de la URV, la consolidació dels cursos d'estiu i la gran trajectòria de l'Aula de la Gent Gran de la URV a Cambrils.
Per la seva part, Santiago Castellà també va reiterar la bona sintonia que existeix entre Cambrils i la universitat del territori, la URV, amb la consolidació d'uns cursos que pretenen oferir una àmplia oferta formativa a tot la ciutadania, tant estudiants com persones interessades en ampliar els seus coneixements. Enguany, tal i com va apuntar Castellà, la Universitat d'Estiu oferirà un total de 40 cursos repartits arreu del territori. De fet, Cambrils, després de Tarragona i Reus, serà el municipi amb més activitat universitària aquest estiu.

Tres cursos sobre nutrició i esport, periodisme i multiculturalitat

Els tres cursos que s'impartiran seran els següents: "Aspectes biològics, nutricionals i psicosocials de l'esport", entre els dies 30 de juny i 2 de juliol; "Nou periodisme a Catalunya: un moment dolç?", que tindrà lloc entre els dies 1 i 3 de juliol i el darrer curs, "Espais educatius i multiculturalitat", que s'impartirà entre els dies 8 i 10 de juliol. Els tres cursos s'oferiran al Centre Cultural i Ocupacional, i es preveu que en cada curs s'hi puguin matricular entre 20 i 25 persones.

Tal i com va apuntar Santiago Castellà, existeix l'anomenada matrícula ciutadana –per a la gent que no hagi de convalidar els cursos per crèdits– que ofereix un 25% de descompte; mentre que els alumnes que disposin de beca també tindran un descompte del 50%. Des del passat 25 de maig i fins a l'inici dels cursos es poden fer les matrícules a través de Servei de Gestió de l'Extensió Universitària o a través d'internet a l'adreça www.urv.cat.

Comenta aquest article