Societat

Les Dones Amunt celebren el seu tradicional concurs de postres al Centre les Basses

Per Raquel Samaniego

Les participants van portar les seves millors postres al Centre les Basses, on el jurat les va tastar

Pastís de poma, flam d'ou, pastís de xocolata, braç de gitano de llimona, arròs dolç... Tot això i molt més és el que algunes integrants de les Dones Amunt van portar ahir a la tarda al Centre Cívic les Basses per participar en un concurs de postres. El jurat estava format per dos professionals del sector, un de la Pastisseria la Font —José Maestre— i un altre de la geladeria Jijonenca —Pilar Castillo—, i per una mestressa de casa aficionada al dolç —Montserrat Romeu—. Aquesta és una de les activitats que sempre compta amb més participació any rere any, que les fa passar una bona estona acompanyades per les amigues i, a la vegada, es reconeix la bona rebosteria.

Es van atorgar tres premis de 50, 40 i 30 euros, a banda d'un de consolació. El primer d'ells va ser per Mati Jiménez pel seu flam d'arròs amb llet i salsa de taronja; la segona classificada va ser Loli Galceran per un pastís de fruits secs; la tercera va ser Maria Jesús Asenjo per una pastís de pera; i el premi de consolació va ser per Cristina Yanés pel seu flam de piña. En total van ser 16 plats presentats.

XXIII Jornades Culturals de les Dones Amunt

Aquesta activitat forma part de les XXIII Jornades Culturals de les Dones Amunt, que compta actualment amb més de 200 sòcies. Per als membres del jurat, cadascun dels plats té la seva gràcia. El pastisser de la Font —José Maestre— va manifestar que valora molt "la dificultat que elles han tingut a l'hora de fer les postres i no tenir les condicions que nosaltres disposem en una pastisseria". Segons va dir, aspectes com "l'originalitat, el sabor o la vista són secundaris, ja que el que més valoro és l'esforç de la persona i la dificultat que hagi tingut a l'hora de fer-ho". A banda, com que són casolans, també es fixa molt en què no portin preparats. Finalment, Maestre va confessar un petit secret, i és que fins i tot els professionals com ell, que porten més de 18 anys jutjant aquest concurs de postres, els serveix per prendre nota i agafar idees.

Una altra de les que va jutjar va ser Montserrat Romeu, que no té cap vincle amb el món gastronòmic però amant del dolç. Segons va dir, "hi ha coses que criden molt l'atenció per la vista, ja que la presentació és molt important en les postres, que entri pels ulls", valorava.

Comenta aquest article