Societat

L'Ajuntament agrupa els barris i les urbanitzacions per zones per a que celebrin les seves festes d'estiu

Per Raquel Samaniego

Un moment de les festes del barri de la Llosa, a finals del mes de juliol de l'any passat

L'Ajuntament ha decidit agrupar les festes de barris que es fan a Cambrils a causa de la situació econòmica que pateix el consistori i de l'abastiment logístic que necessita cada barri per fer els seus actes. Per aquests motius, a l'estiu s'agruparan les festes de la següent manera: Barri Antic, Parellada i Pinaret; els barris de ponent s'ajuntaran a la Llosa; els barris de llevant s'agruparan a Vilafortuny; el Nou Cambrils i el futur barri de la Bòbila seran una altra àrea comuna així com l'Eixample poble i Horta de Santa Maria; i el Molí de la Torre i Cambrils Badia. Pels barris de l'Eixample platja i del Port, l'Ajuntament considera que la Festa Major de Sant Pere ja fa aquestes funcions . 

La regidoria de Festes va convocar una reunió amb els representants de les associacions de veïns i de les comissions de festes, el passat mes de febrer, per a explicar-los aquesta decisió. Així doncs, totes les juntes de barri s'hauran de posar d'acord dins els diferents Consells que es fan periòdicament, per tal d'organitzar els actes festius a gust de la majoria. El regidor de Festes —Jordi Savall— ha manifestat que els veïns, per a fer les diferents festes dels barris, a part de subvencions també necessiten escenaris, il·luminació, cadires, entre d'altres coses, i "en aquests moments és impossible arribar a tot. Les subvencions depenen de la durada que tenen les festes i de les necessitats que tingui cada associació". Savall, a més, ha apuntat que "la brigada municipal arriba fins on arriba, perquè s'ha de tenir en compte que hi ha moltes festes, ja que a banda de les de barri hem de sumar-hi les que organitza l'Ajuntament com són les Nits d'Estiu, el Cambrirock, la Nit d'Artistes, etc.".

Les dates d'enguany

De moment, les dates de festes que estan confirmades són les de l'Eixample poble i Horta de Santa Maria el 13 i 14 de juny i del 19 al 21 de juny; de Nou Cambrils i futur barri de la Bòbila 3, 4 i 5 de juliol; del Molí de la Torre i Cambrils Badia el 18 i 19 de juliol; de la Llosa i urbanitzacions de ponent el 24, 25 i 26 de juliol; del Barri Antic, Parellada i Pinaret el 30 i 31 de juliol i 1 d'agost; i de Vilafortuny i urbanitzacions de llevant, del 12 al 15 d'agost.

En el cas de les festes del Barri de l'Eixample no afecta, de moment, el fet de que se l'hagi agregat amb el barri d'Horta de Santa Maria ja que aquest darrer barri no té constituïda l'associació de veïns ni celebra cap tipus de festa.

Comenta aquest article