Informació general

L'oposició critica la creació de societats, com Aparcam, que "buiden de les seves funcions l'Ajuntament"

Per Raquel Samaniego

Maqueta de la futura seu de la societat Aparcam

L'oposició de Cambrils —La PLIC, CiU i PP— va criticar ahir en roda de premsa que el consistori creï empreses "per tal de treure funcions al propi Ajuntament i al seu personal, i que a la vegada també permeten fer una sèrie de maniobres, propostes i actes que no es podrien fer dins del control de la legalitat administrativa, perquè és amb diners públics". Amb aquestes paraules, el regidor popular Francesc Garriga va referir-se a la nova societat Aparcam. Segons va dir, "van atorgar el projecte d'un edifici d'un milió d'euros a dit, sense cap concurs, i només tenen la funció dels aparcaments, exclusivament, traient així una funció que feia degudament la policia".

Garriga va instar a que "les decisions dels polítics no interfereixin ni modifiquin el criteri dels tècnics públics. A més, tot això està perjudicant a uns professionals molt bons de la policia a Cambrils. Volem que les coses no es facin a dit, sinó que es segueixin les fórmules que estableix les legalitat vigent. Que no busquin el subterfugi d'empreses apartades de l'Ajuntament, encara que en teoria estiguin controlades per ells".

"Haurien d'informar-se millor per no dir tonteries"

La regidora de Mobilitat —Laura Forcadell— va manifestar que "haurien de fer un esforç en informar-se bé. Potser ho veurien més clar i no dirien tantes tonteries". Sobre aquest front obert en mobilitat, la socialista va matisar que l'empresa Aparcam "no té només la funció dels aparcaments, però això ho saben molt bé perquè són part del consell d'administració. L'empresa es dedica als aparcaments, a la zona blava i a la mobilitat, com poden ser els estudis de mobilitat o el transport en general. Hi havia alguna d'aquestes funcions que ara farà Aparcam que les fa la policia local en unes situacions precàries, com per exemple el dipòsit de vehicles".

Pel que fa a la creació de noves empreses per "buidar l'Ajuntament de funcions", com va dir l'oposició, ella assegura que la funció de totes aquestes empreses "és alleugerar càrregues al personal municipal, ja que necessitem fraccionar la feina perquè siguem més àgils". Per últim, respecte l'edifici de l'Aparcam que ha de costar un milió d'euros segons Garriga, la representant municipal assegura que només és una estimació, ja que ara s'ha encarregat fer el projecte, valorat en uns 50.000 euros.

Comenta aquest article