Informació general

El Congrés dels Diputats aprova la proposició no de llei de CiU per permetre activitats de pesca-turisme

Per Redacció

Aspecte del port pesquer cambrilenc

La Comissió de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Congrés dels Diputats va aprovar ahir, per unanimitat, la Proposició no de llei del grup parlamentari de Convergència i Unió (CiU) per a que el Govern de l'Estat impulsi les modificacions legals oportunes –respectant les competències de les Comunitats Autònomes– per permetre als pescadors professionals dur a terme activitats de "pesca-turisme" com una via alternativa d'ingressos.

El portaveu de pesca del grup parlamentari de CiU –Jordi Jané– va justificar aquesta iniciativa davant la "necessitat de buscar una activitat alternativa al sector pesquer donada la crisi actual que passa la Unió Europea, i especialment, a Espanya, on aquest sector ha partit la major reducció d'ocupació amb un descens del 33,8% de persones ocupades en els darrers 10 anys". El diputat de CiU per Tarragona, també va ressaltar que "'la pesca-turisme' podria jugar un paper similar al desenvolupament per 'l'agroturisme'", que "ha aconseguit la fixació de poblacions en els medis rurals evitant la despoblació i revaloritzant l'entorn rural i l'activitat agrària".

El parlamentari de CiU també va afegir que "la legislació actual no facilita als pescadors la conversió de la seva activitat professional dirigida a l'àmbit turístic-pesquer". Per això, des de CiU "es considera necessari una reforma legislativa que possibiliti una adaptació a aquesta nova activitat, de manera coordinada a les Comunitats Autònomes".

Per altra banda, Jané també va denunciar "la poca sensibilitat del Govern de l'Estat cap al sector pesquer, ja que se segueixen tramitant les multes per les accions de protesta que es van dur a terme l'any 2006". Per Jané, en plena crisi del sector, "deurien arxivar-se aquests expedients sancionadors que afecten els pescadors de Tarragona", quan es va reconèixer oficialment que les accions de protesta que es van dur a terme en el port de Tarragona no van afectar en cap moment a la seguretat dels vaixells mercants".

Comenta aquest article