Informació general

La Policia Local de Cambrils rep la medalla de plata per la seva lluita contra la venda il·legal

Per Raquel Samaniego



José Manuel Tourné, el director de la FAP, fa entrega a l'alcalde de la medalla de plata per la feina que fa la Policia Local contra la venda il·legal
La Policia Local de Cambrils ha rebut un reconeixement per la seva tasca contra la pirateria. Es tracta de la medalla de plata atorgada per la Federació per a la Protecció de la Propietat Intel·lectual (FAP), que premia la feina realitzada pels agents locals aquests últims anys, que han fet reduir la venda il·legal fins en un 85% a la població. L'alcalde —Robert Benaiges— , acompanyat pel cap de la Policia Local —Joan Berguedà—, va ser l'encarregat de rebre la medalla de mans del director general de la FAP —José Manuel Tourné Alegre—. Benaiges va manifestar que "ha estat una agradable sorpresa que ens donin aquest reconeixement per un treball que és prioritari, ja que el nostre objectiu és oferir serveis però sempre amb la màxima qualitat i mantenint una situació de legalitat". 

L'alcalde va apuntar que no només es persegueix la venda ambulant directa, a peu de carrer, sinó que també es treballa per buscar els orígens i per eradicar allò que entra il·legalment procedent d'altres països. Un altre dels aspectes que va remarcar va ser la conscienciació de la ciutadania: "Els que compren han de saber que els productes poden ser perjudicials, i tot i que la seva intenció és que sigui econòmic, han de tenir en compte la qualitat del que compren". Per aquest motiu, una ordenança municipal estipula que també delinqueix aquell que compra i, per tant, se li aplica una sanció econòmica administrativa que arriba fins els 300 euros.

La propietat intel·lectual suposa el 4% del PIB, una xifra "que ens hauria d'avergonyir"

A banda de manifestar l'honor que suposa venir a Cambrils a atorgar a la Policia la medalla de plata, el director general de la FAP va ser contundent a l'hora d'explicar la situació que es viu a Espanya. Va afirmar que "els drets d'autor i la creativitat van més enllà de la pròpia cultura i de la pròpia industria, generant riquesa i ocupació laboral. Per aquest motiu es protegeix la propietat intel·lectual". Segons va dir, aquesta protecció dels drets d'autor es converteix en el 4% del Producte Interior Brut (PIB) de forma directa, tot i que a d'altres països arriba al 10%. Tourné va dir que "aquesta xifra ens hauria d'avergonyir, ja que la creativitat de caràcter llatina hauria de representar més a nivell internacional".

A banda, va agrair la voluntat política d'eradicar la venda il·legal; va alabar l'acció de la policia local creant un programa intel·ligent de conscienciació; i va demanar als ciutadans que sàpiguen veure en aquest projecte "una societat més agradable en la que esdevinguin nous creatius d'obres audiovisuals".

Comenta aquest article