Informació general

Els taxistes de Cambrils disposen d'una nova parada a la rambla de Jaume I, a tocar del Club Nàutic

Per Raquel Samaniego

La nova parada de taxis està ubicada a la rambla de Jaume I, davant de la rotonda del Club Nàutic

El sector del taxi a Cambrils disposa d'una nova parada per estacionar els seus cotxes des de fa aproximadament una setmana. Fins a 7 taxistes poden aturar-se en un nou espai habilitat al final de la rambla de Jaume I, a tocar a la rotonda del Club Nàutic i que abans era d'estacionament en zona blava. Amb aquest canvi, la gran parada de taxis que es va crear al passeig del Regueral l'estiu passat quedarà ara en reduïdes dimensions, passant de tenir capacitat per a 15 cotxes a uns 5 o 6. La zona que queda lliure està, aleshores, a l'espera de que l'àrea de Mobilitat ordeni de nou la pintada de places de zona blava per aparcar.

El president de Ràdio Taxi Cambrils —José Manuel Ramírez— ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que estan satisfets amb la mesura, ja que és una reivindicació que estaven fent des de que l'Ajuntament va decidir canviar l'estiu passat el lloc on sempre havien estat els taxis: el passeig Marítim. El carril bici, que es va fer al lateral del passeig utilitzant el tram en què hi havia els aparcaments i les parades de taxis i busos, va fer que Mobilitat hagués de buscar noves places on poder estacionar els cotxes i compensar així la pèrdua.

Busos i taxis, ben pròxims

Respecte les parades de bus i taxis, hi va haver diferències. Mentre que la parada de taxis es va habilitar a la rambla del Regueral, la de busos en direcció a Salou es va ubicar a la rotonda del Club Nàutic. Ramírez ha manifestat que sempre havien lluitat perquè els taxis i els busos estiguessin a prop, perquè un client tingués sempre l'oportunitat de triar un transport o un altre.

L'associació Ràdio Taxi Cambrils agrupa 23 dels 26 taxis que hi ha a Cambrils. Segons ha dit el president, ara estan contents "perquè gaudim d'una millor visibilitat i podem oferir un millor servei a la ciutadania, i també és més beneficiós per nosaltres". Tot i així, a l'hora de demanar, van intentar que també s'habilités la petita zona de càrrega i descàrrega que hi ha a la mateixa rotonda, al costat de la placeta on hi ha l'escultura de les remendadores, però el consistori de moment no ha donat el pas.

La unificació del servei entre Salou, Vila-seca i Cambrils, aturada

Ramírez també va parlar sobre el polèmic conveni per la unificació del servei entre Salou, Vila-seca i Cambrils, en el que les tres poblacions podrien realitzar serveis de recolzament en les parades de taxis dels altres municipis quan l'afluència de clientela així ho requerís. Després que les agrupacions de taxistes de les tres ciutats donessin el vist-i-plau, i l'assumpte ja està en mans de la Direcció General de Transport de la Generalitat, que és qui està realitzant l'estudi de viabilitat, els taxistes de Salou i Vila-seca van renegar dels de Cambrils, manifestant que ells tenien menys clientela i que s'aprofitarien de la de les poblacions veïnes.

El president cambrilenc ha admès que el conveni està aturat, ja que darrerament s'ha produït una reunió entre els regidors de Mobilitat de les tres poblacions i els de Salou i Vila-seca van assegurar que si els seus taxistes no volen unir-se amb Cambrils ells no seran qui donin llum verda al projecte. Per acabar, Ramírez va manifestar que "no sabem si en aquesta decisió ha influït el canvi de govern de Salou, ja que l'anterior equip va estar d'acord en impulsar la unificació".

Comenta aquest article