Cultura

L'Escola de Puntaires de Cambrils mostra el seu tradicional art en una exposició

Per Berta Ruiz

Aquestes són algunes de les alumnes de l'Escola de Puntaires de Cambrils, ahir al centre Les Basses

L'Escola de Puntaires de Cambrils exposa des d'ahir i fins el proper 25 de maig a la sala d'actes del centre Les Basses, alguns dels seus treballs. De fet, ahir mateix al vespre s'inaugurava la mostra, amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–, la professora de l'Escola de Puntaires –M. Teresa Anguera– i un bon nombre de puntaires de l'escola. El regidor de Cultura –Joan Recasens– va destacar l'esforç de les puntaires cambrilenques per seguir mantenint viu un art tradicional tan català com les puntes de coixí.

Una mostra fruit del treball de les puntaires a l'escola

Tal i com explicava M. Teresa Anguera a Revista Cambrils Diari Digital, "la mostra és el fruit del treball que fan les puntaires a l'escola". En aquesta s'hi poden trobar plasmades en multitud de peces les diferents tècniques que s'utilitzen a l'escola com la punta contemporània, la blonda catalana, la punta de Bruges o la punta tradicional més senzilla. En l'exposició hi ha diferents espais temàtics segons les peces elaborades; per exemple hi ha un espai per a les núvies amb mocadors per dur els anells el dia del casament, lliga-cames, corones o fins i tot tangues fets amb puntes de coixí. També hi ha un espai amb peces pels nadons, amb gorrets, sabates pels petits o pitets. Tal i com comentava M. Teresa Anguera, també "tenim un espai de joies fetes amb puntes de coixí com polseres, agulles de pit o flors de diferents colors. A més, dels ventalls fets en diferents mides". A banda, a l'exposició també s'hi poden veure alguns dels coixins i els seus boixets de les alumnes de l'escola amb els seus treballs encara per enllestir. Cal destacar que actualment, l'Escola de Puntaires de Cambrils compta amb més d'un centenar d'alumnes tal i com va dir la seva professora.

Enguany es reprendrà la Trobada de Puntaires de Cambrils

Enguany, i després de dos anys d'aturada es reprendrà la tradicional Trobada de Puntaires de Cambrils al Parc del Pescador. Durant aquests dos anys sense trobada s'ha seguit fent demostració de puntes de coixí, però només amb la participació de les alumnes cambrilenques. Aquest any, i tal i com va explicar M. Teresa Anguera, "tornem a fer la Trobada al Parc del Pescador, en la qual convidem a escoles de puntaires de les rodalies". La data fixada és el dia 19 de juliol, dins del actes festius de la Festa de la Verge del Carme, i es preveu que puguin participar unes 250 puntaires vingudes d'arreu.

Comenta aquest article