Societat

Els escoltes celebren el cau al carrer amb activitats relacionades amb l'entorn natural

Per Berta Ruiz

Els escoltes van omplir unes quantes bosses de deixalles recollides al barranc de la Mare de Déu del Camí

L'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar de Cambrils va celebrar aquest passat dissabte el dia del "Cau al carrer, enguany sota la idea de la cura per l'entorn natural. Un total de 95 nens i nenes van participar-hi, juntament amb 15 caps de l'Agrupament.

Activitats relacionades amb la cura de l'entorn natural

Les activitats van iniciar-se molt d'hora, ja que a les 9 del matí es va fer la trobada de tots els escoltes participants a la plaça del Setge i tot seguit es va fer un esmorzar conjunt. Després va tenir lloc una gimcana pel Barri Antic, en la què el tema central també era l'entorn natural. Tots els nens es van dividir en 8 grups i van haver de superar les proves de la gimcana preparades pels caps i relacionades amb l'estalvi d'aigua, el reciclatge, la cura per l'entorn natural, etc. Un cop va finalitzar la gimcana pels carrers del Barri Antic, els escoltes van seguir les activitats amb la neteja d'una part del barranc de la Verge del Camí. Seguint les indicacions de l'Ajuntament, els membres de l'Agrupament van dirigir-se a un dels trams més propers a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí. En aquest espai van iniciar la neteja de tota la brutícia acumulada. El cap de l'Agrupament –Dani Fortuny– explicava a Revista Cambrils Diari Digital que "vam recollir un total de 12 bosses grans amb tot tipus de material". Després, els escoltes van separar els materials en les diferents fraccions: envasos, vidre, paper, etcètera, i finalment van llançar-ho tot als contenidors corresponents.

Al migdia, tots els escoltes van dinar plegats al Parc del Pinaret, i a mitja tarda van fer una nova activitat-taller anomenada "L'arbre Pare". Aquesta dinàmica, tal i com va dir Dani Fortuny, va ser una proposta a nivell català per tal de conscienciar sobre la desforestació, l'estalvi d'aigua i l'estalvi energètic i la necessitat de cuidar els boscos i el nostre entorn natural. Els escoltes cambrilencs van construir un arbre gegant de paper, el qual van anar pintant amb les seves mans. Finalment, es va la lectura del manifest que va consistir en un conte sobre l'entorn natural.

Comenta aquest article