Societat

La degustació de gastronomia internacional i les danses de la Festa Intercultural omplen de públic el Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

A les jornades culturals es va fer degustació dels plats típics de cada país representat

El Parc del Pescador ha estat l'escenari aquest cap de setmana dels darrers actes de les VII Jornades Interculturals i Solidàries, organitzades per la regidoria de Cooperació i Solidaritat i la regidoria de Polítiques Socials i Salut. Tant dissabte com diumenge, el parc va omplir-se d'activitats, tallers, danses d'arreu del món i degustacions gastronòmiques amb menjars típics de diferents països.

Durant tota la jornada de dissabte, es va instal·lar una fira amb diferents estands de col·lectius de persones estrangeres residents al municipi com l'Associació de Colombianos en Cambrils, el col·lectiu de senegalesos de Cambrils, l'Associació d'Amazics de Catalunya, el col·lectiu xinès, l'Associació Peulla-Brotes Nuevos i d'altres col·lectius cambrilencs com el Club Esportiu Cambrils de bitlles catalanes, l'AMPA del CEIP Cambrils i un estand del Servei Municipal d'Atenció a l'Immigrant de l'Ajuntament de Cambrils sobre la Unió Europea. Al llarg del dia es van fer diferents tallers, espai de contes i de poesia; i per la tarda, davant d'un Parc del Pescador ple de gent hi ha haver demostracions d'espectacles i danses com la dansa del ventre i sevillanes a càrrec de l'Associació de Veïns de Nou Cambrils Sectorial de la Dona, ball de bastons amb el Ball de Bastons de Cambrils, show polinesi Ori Here, espectacle mariachi amb "Mexicanismo" i músiques i percussions africanes amb Tam-Tam Àfrica. El dissabte al vespre també va tenir lloc una degustació de gastronomia internacional, que va ser tot un èxit de convocatòria. Els assistents van poder tastar dolços i plats nord-africans o plats típics d'Amèrica Llatina. Es van servir gratuïtament un total de 550 racions de menjar –amb un primer plat, segon plat i postre–. Totes les activitats han estat subvencionades per la Fundació Bancaja.

Fira de la Solidaritat i Festa del Comerç Just

Al llarg del matí d'ahir diumenge van seguir les activitats al Parc del Pescador amb la Fira de la Solidaritat i la Festa del Comerç Just. Des de les 10 del matí i fins al migdia, es va instal·lar una fira amb diferents estands, en els què les protagonistes van ser les ONGd cambrilenques. Aquestes van mostrar al públic assistent els seus projectes iles seves iniciatives solidàries. Al llarg del matí també es van organitzar diferents jocs de sensibilització, mentre que la Nit d'Artistes de Cambrils (NAC) també va amenitzar l'activitat amb animació infantil, contes i música.

Ahir diumenge va ser el torn de les ONG locals, que van informar a tothom dels seus projectes

Comenta aquest article