Societat

Cambrils se suma al Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de la fatiga crònica

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, Maricel Llaveria llegint el manifest amb dues membres de l'Associació de Fibromiàlgia de Cambrils. A sota, taula informativa instal·lada davant del Punt d'Informació Juvenil
Cambrils va sumar ahir, 12 de maig, als actes commemoratius del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, una malaltia reconeguda per l'Organització Mundial de la Salut des de l'any 1992.

L'Associació de Fibromiàlgia de Cambrils amb la col·laboració del Departament de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils va organitzar ahir diferents punts informatius repartits pel municipi per tal de donar a conèixer la Fibromiàlgia i la Síndrome de la fatiga crònica. Aquestes taules es van situar davant del Punt d'Informació Juvenil (PIJ), a la plaça de Josep Martí i Nolla a la vila i a la plaça de l'església de Sant Pere, al port.

Any 2009, any de la normalització d'aquestes dues malalties

D'altra banda, a les dotze del migdia es va fer lectura d'un manifest a les portes de l'Ajuntament. La lectura del mateix va anar a càrrec de la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria– que va adreçar unes paraules en nom de tots els malalts i malaltes de fibromiàlgia i fatiga crònica, les seves famílies i els seus amics i associacions.

Segons va llegir Maricel Llaveria, "ens adrecem a la societat, als agents socials i a les institucions amb responsabilitats de govern per manifestar de forma responsable i unànime que som persones que patim malalties que suposen dolor i fatiga crònica, que afecten la nostra vida personal, familiar, econòmica, laboral i social. Malgrat els avenços en algunes comunitats autònomes encara no ens sentim prou protegits pel sistema públic sanitari i social". El manifest també afegia que, "no hi ha una política de foment de la investigació de les nostres malalties per trobar-ne l'origen", i que es va declarar "l'any 2009 com l'any de la normalització d'aquestes dues malalties per tal de garantir el nostre dret a la salut i a les prestacions socials".

Comenta aquest article