Informació general

El diputat del PP Rafael Luna visita la Cooperativa per conèixer l'afectació de l'actual crisi en l'agricultura

Per Lluís Rovira i Barenys

Rafel Luna, juntament amb Josep M. Siuró i Lluís Abella, en un moment de la visita a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

Rafel Luna, diputat del PP al Parlament de Catalunya, va visitar, ahir a la tarda, les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola per tal de "conèixer l'afectació que pot tenir l'actual crisi en l'agricultura", segons va manifestar en la seva compareixença davant la premsa. Luna va matisar que hi ha sectors, com és l'agrícola i la pesca, que tenen crisis endèmiques, "quan es parla de crisi aquests sectors ja ho coneixen com alguna cosa que ja han hagut de suportar. Ara, però, volem conèixer quin calat té aquesta crisi i veure quines perspectives de futur hi ha per a poder aplicar les polítiques necessàries".

Rafel Luna, com a membre de la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural del Parlament, realitza un seguit de visites per diferents cooperatives agrícoles del país "per recollir les inquietuds que tenen i canalitzar una interpel·lació que farem al Parlament de Catalunya abans de l'estiu que tindrà que veure amb el cooperativisme a Catalunya". En aquest sentit, el diputat del PP, va explicar que estava interessat en el tema de les caixes agràries, "com van, en quina situació es troben i, sobretot, veure quines iniciatives podem treure al Parlament de Catalunya en aquesta línia. Avui la situació creditícia es bastant complicada i vull conèixer les dificultats que estan tenint les caixes en quant a la funció que fan de cara al finançament dels projectes als pagesos".

El diputat del PP va fer un recorregut per les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola que va finalitzar a la nova botiga inaugurada fa poques setmanes. Luna va quedar impressionat "de la seva amplitud i de la logística, m'he quedat sorprès de l'empenta que ha tingut la junta de la Cooperativa".

Comenta aquest article