Societat

Es presenta el projecte de l'associació Neem-Bangalore en favor dels més desprotegits del sud de l'Índia

Per Berta Ruiz



Ignasi Torró, al centre de la imatge, al costat de dos membres més de l'associació
El passat divendres al vespre, el centre Les Basses va acollir la presentació del projecte "Allò millor que podem fer" a favor dels més desprotegits del sud de l'índia de l'associació A.Neem-Bangalore dins del programa de les Jornades Interculturals i Solidàries. Una associació fundada per Ignasi Torró amb el suport d'Antonia Álvarez.

Vicens Ferrer, "el mestre espiritual"

Moments abans de l'inici de l'acte, Ignasi Torró atenia a Revista Cambrils Diari Digital i explicava alguns detalls de la seva incansable tasca d'ajuda als més desfavorits de l'Índia. Torró va marxar a l'Índia fa molts anys i des de la seva arribada al país va trobar Vicens Ferrer "com a mestre espiritual". Tal i com ell mateix explica, "ell em va ensenyar a anar per aquests món i a atendre els més pobres i els més desafavorits de les zones rurals. Vaig estar 23 anys en un desert, on hi ha un alberg de nens pobres que conviuen amb gent gran. És molt interessant, perquè aleshores vam plantar una llavor i ara hi ha un arbre molt gran. Actualment hi conviuen uns 100 nens amb uns 30 avis". Sobre el seu mestre, Torró manifesta, "he vist a en Vicens mancat de salut moltes vegades, però aquest home és un home de ferro".

Treball amb els malalts de lepra

Després d'anys d'intens treball a les zones rurals, Ignasi Torró va iniciar contacte amb uns malalts de lepra de Bangalore, "els malalts de lepra van constituir un intens treball per a mi quan anava a Bangalore. Els vaig conèixer en un mercat de la ciutat. D'allà els van expulsar, perquè tenir gent demanant almoina en un mercat cèntric no és tenir una ciutat cosmopolita. Aquesta gent té la universitat del carrer i es van quedar en el carrer. Jo vaig estar amb ells al carrer i tinc moltes anècdotes". De fet, l'any 2005, Torró es va traslladar a Bangalore, "a dedicar-me íntegrament per a que els malalts de lepra, els més pobres i els discapacitats tinguessin una vida més alegre i més digna. Amb l'Antònia Álvarez vam crear l'associació Neem-Bangalore". Sobre l'associacionisme cooperatiu, Ignasi Torró també afirma que, "en el món de la cooperació hem de ser petits. Volem fer les coses petites que davant dels ulls de Déu són les més grans. Aquesta és la nostra filosofia. Estar en el dia a dia, fent la lluita i interessar-se pels problemes. La meva casa sempre està oberta".

Comenta aquest article