Societat

Arriben les VII Jornades Interculturals i Solidàries amb un programa carregat de propostes

Per Berta Ruiz



D'esquerra a dreta: Maricel Llaveria, Oliver Klein i Joan Carles Bonfill de Bancaja
Un any més arriben les VII Jornades Interculturals i Solidàries –organitzades des de la regidoria de Cooperació i Solidaritat i la regidoria de Polítiques Socials i Salut– i, enguany sota el patrocini de la Fundació Bancaja. Ahir es presentava en roda de premsa el programa d'activitats que s'allargarà des del 8 al 17 de maig. L'acte de presentació va anar a càrrec del regidor de Cooperació i Solidaritat –Oliver Klein–, la regidora de Polítiques Socials i Salut –Maricel Llaveria–, el director de zona de Tarragona i Lleida de Bancaja –Joan Carles Bonfill–, Carlos Pazo de l'Obra Social de Bancaja i Daniel Ortiga, director de l'oficina de Bancaja de Cambrils.

Programa carregat d'activitats

Enguany, el programa d'activitats arriba carregat de propostes amb projeccions, xerrades, presentacions, concerts o sessions de conta contes. A banda, cal destacar els dos dies centrals de les jornades que tindran lloc el cap de setmana del 16 i 17 de maig.

El divendres 8 de maig s'encetaran les jornades amb la presentació del projecte "Allò millor que podem fer", a favor dels més desprotegits del sud de la Índia i també amb la inauguració de l'exposició "Obre't al Català de la Plataforma per la Llengua" i la projecció de la pel·lícula "Un novio para Yasmina". El dissabte 9 de maig tindrà lloc un torneig d'esports a la platja del Regueral, en el marc de les jornades. El proper dilluns, dimarts i dijous seguiran les activitats amb una xerrada sobre immigració, una sessió de contes sobre Xina per als més petits; la presentació del darrer projecte de l'ONG Punt de Partida i la presentació del llibre i el documental "Saharauis: la mirada en el exilio", Pel divendres 15 de maig està programada una "Tarda de convivència", amb activitats lúdiques a la sala Ka l'Arrib, contes a la Biblioteca, una xerrada sobre la comunicació intercultural o el concert amb Otherside al Centre Cultural i Ocupacional.

Festa Intercultural i Fira de la Solidaritat i Festa del Comerç Just

Enguany, els plats forts de les Jornades Interculturals i Solidàries es concentraran el cap de setmana del 16 i 17 de maig. El dissabte dia 17, entre les 12 i les 22 hores de la nit, tindrà lloc al Parc del Pescador la Festa Intercultural, amb la col·laboració de les diferents AMPEs i associacions cambrilenques. S'instal·laran estands dels diferents col·lectius participants i hi haurà espai pels contes, la poesia, les degustacions gastronòmiques internacionals i els espectacles amb el grup de la Dansa del Ventre, l'Associació de Veïns de Nou Cambrils Sectorial de la Dona, el Ball de Bastons de Cambrils, els espectacles mariachi, la percussió africana o el show polinesi Ori Here.

I diumenge 17 de maig, tindrà lloc la Fira de la Solidaritat i la Festa del Comerç Just, de les 10 a les 14 hores al Parc del Pescador. Hi haurà els estands de les diferents ONGD, estands del Comerç Just i també d'altres jocs de sensibilització. A partir de la una del migdia, la Nit d'Artistes també amenitzarà l'activitat amb jocs, música i contes pels més petits.

Comenta aquest article