Tema del mes

Cambrils commemora els 25 anys d'ajuntaments democràtics

Per Ignasi Martí, Josep Maria Ferrando, Marcel Blàzquez

A la fotografia superior, imatge dels assistents a l’homenatge que han format part de diferents consistoris municipals

A la fotografia de sota, els regidors del primer consistori municipal democràtic constituït l’any 1979, van acompanyar qui va ser el seu alcalde, Josep M. Queral, en l’acte d’homenatge celebrat el passat diumenge 2 de maig a la sala de plens de l’Ajuntament.

El saló de plens de l’Ajuntament es va omplir a vessar per commemorar els 25 anys d’ajuntaments democràtics i fer un homenatge al doctor Josep M. Queral Muñoz, alcalde de Cambrils de l’any 1979 a l’any 1983, al sortir guanyadora la llista d’independents que va liderar, formant el primer equip de govern de la nova etapa democràtica. Va ser un acte solemne i força emotiu, al qual van assistir el doctor Josep M. Queral, acompanyat per tota la seva família, membres de l’actual equip de govern i un nombre important de regidors cambrilencs dels darrers 25 anys. Cal dir també que hi eren presents alcaldes i regidors de pobles veïns que coneixien el doctor Queral, i diversos càrrecs institucionals que s’havien volgut afegir a aquest homenatge tan especial.

Nuri Mariné va ser l’encarregada d’obrir l’acte i presentar les persones que amb els seus parlaments van acostar als assistents la manera de ser i pensar del doctor Josep M. Queral, tant en el seu vessant com a alcalde, com en la seva llarga experiència com a metge a Cambrils.

Al finalitzar l’acte, l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, en representació del consistori cambrilenc i en nom de tots els alcaldes i regidors de tota aquesta etapa democràtica, van lliurar a Isabel Martí, esposa del doctor Queral, una placa en record de l’homenatge També els companys de consistori del doctor Queral li van lliurar una placa i un obsequi –un bonsai– per commemorar l’homenatge. Isabel Martí i Roser Mestre, vídua de Marius Viadel, van rebre també un ram de flors. Un concert de membres de l’Escola Municipal de Música va ser el millor epíleg per a l’acte d’homenatge al doctor Queral i als vint-i-cinc anys dels ajuntaments democràtics.

Comenta aquest article