Societat

El nou material promocional del Patronat de Turisme es presenta en forma de xou

Per Raquel Samaniego

Un moment de la desfilada de presentació del nou material del Patronat de Turisme, el passat dijous al vespre

El Patronat de Turisme i l'artista David Callau van presentar, el passat dijous al vespre, el nou merchandising de Cambrils d'una manera del tot particular i inspirant-se en els dos elements més característics del municipi: el mar i la terra. L'artista cambrilenc havia proposat fer un muntatge escenogràfic per acompanyar la presentació del nou material, que el Patronat de Turisme va acceptar ràpidament.

Així, un vaixell prestat per la nàutica Hermanos Guasch, va navegar en un mar de verdures formada per cols i carxofes, amb la col·laboració de Disfruta&Verdura; una sirena-ocell va volar per obrir pas a una desfilada de prop de 30 cambrilencs i cambrilenques de totes les edats que van lluir les noves samarretes. La instal·lació, batejada amb el nom d'Aterramar, es va desmuntar aquella mateixa nit, tenia 15 metres quadrats de superfície i va comptar amb la participació de més de 50 persones de manera totalment desinteressada. A banda, fins el dia 8 de maig, al vestíbul de l'Ajuntament hi haurà exposada una mostra de pintura de l'artista.

La presentació

La presentació oficial es va realitzar a les 8 del vespre, a la plaça de l'Ajuntament. Amb un temps insegur i sota l'amenaça de pluja es va iniciar l'acte amb els parlaments de la regidora de Turisme, l'autor de la performance i l'alcalde de Cambrils. A continuació es va interpretar una peça musical composada per a l'ocasió i va desfilar una model amb un vestit fet amb teles de pintura de David Callau. Després d'això van sortir a escena els models ocasionals amb el nou disseny de la roba promocional del Patronat de Turisme que van donar dues voltes a la passarel·la que delimitava el muntatge escènic. L'acte es va cloure amb un piscolabis al vestíbul de la Casa de la Vila. Els models, prop d'una trentena, eren d'edats ben diverses i fins i tot un gos va desfilar amb una de les noves samarretes.

"Em sento molt orgullós de ser de Cambrils"

David Callau va dirigir el muntatge escenogràfic durant tot el dia i, entre ordre i ordre, va expressar a Revista Cambrils Diari Digital que se sentia "molt orgullós de ser de Cambrils, de pertànyer a aquesta terra que m'ha vist néixer i de poder compartir amb tots els ciutadans aquest somni". Callau va donar les gràcies a l'Ajuntament en general i a l'àrea de Turisme en particular, "per haver-me deixat fer aquesta bogeria que més d'una vegada se m'havia quedat ancorada".

A més, per l'artista cambrilenc va suposar una bona manera de donar-se a conèixer a tot aquell que encara no sabia qui era David Callau. "Hi ha molts que sí em coneixen. Per sort tinc moltes persones que em segueixen, però també hi ha gent que el meu art no els convenç. Però per mi és una gran oportunitat poder fer-ho a Cambrils. Serà una prova de foc per les meves properes instal·lacions, que seran una mica més grans i amb més infraestructures".

Comenta aquest article