Societat

La pluja es converteix en protagonista de la Setmana Santa

Per Lluís Rovira i Barenys

Imatge de la processó del Sant Enterrament
Imatge de la processó del Sant Enterrament | Lluís Rovira i Barenys

Imatge d'un moment de la Processó del Sant Enterrament del Divendres Sant a la nit


El temps variable i les alternances dels fenòmens meteorològics han estat protagonistes en aquests dies festius de Setmana Santa. Tot i això, el Divendres Sant, dia en que les previsions marcaven pluja durant tot el dia, va estar ennuvolat amb precipitacions febles durant el matí i sense pluja per la tarda.

Processó passada per aigua

Els diferents actes litúrgics al carrer es van desenvolupar amb més o menys fortuna. El Divendres Sant al matí, la pluja que començava a caure va obligar a fer el viacrucis per l'interior de l'església parroquial de Santa Maria. A mig matí va deixar de ploure i l'exposició dels tabernacles a la plaça d'Espanya, a mitja tarda, es va poder fer amb tota normalitat.
I, sense rastre de pluja, va arribar l'hora de la processó del Sant Enterrament. Passaven uns quants minuts de les 10 de la nit quan s'engegava la processó, encapçalada pels Armats de la Puríssima Sang, i que comptava, com a novetat, amb la participació de la Banda de Música Costa Daurada.
A mitja processó, però, un espectacular tro va avisar de que la pluja no tardaria en fer acte de presència. Poc després, queien les primeres gotes en forma de plugim i, una estona després, deixaven de caure. La processó es va escurçar i en comptes de baixar tota l'avinguda de la Independència va entrar pel carrer de Rovira i va baixar pel carrer de les Creus. Tot i això, quan el cap de la processó estava al carrer de Sant Plàcid la pluja va començar a caure en forma de ruixat. A partir d'aquest moment ja va ser un campi qui pugui amb els músics de la banda corrent pel carrer de l'Hospital i els tabernacles entrant a ritme de cursa a la plaça d'Espanya, buscant aixopluc sota els porxos.

Gran afluència de visitants

Com ja és habitual, durant els dies festius de la Setmana Santa, Cambrils ha enregistrat un gran moviment de visitants a la nostra població. Des del passat divendres fins ahir dilluns, el port s'ha omplert de gent tot i que el temps insegur no ha propiciat la presència massiva de gent a les platges.

Comenta aquest article