Societat

Cambrils participa en una jornada a la Costa Brava per cercar activitats de pesca i turisme

Per Redacció



Anna López, Josep Pijoan, Amèlia Rico i Gerard Martí durant la jornada celebrada a l'Escala
Cambrils va participar dimarts passat en la primera trobada de municipis per treballar noves activitats de turisme relacionades amb el sector perquer català. Onze municipis de tot Catalunya es van trobar a l’Escala per fer una visita de prospecció acompanyats pel Director General de Pesca —Martí Sans— i altres tècnics del departament. La jornada va consistir en una visita al Centre d’Interpretació del peix de l’Escala, una visita al Museu de l’Anxova i de la Sal, així com una visita al Museu de Pesca de Palamós.

Representants d'ajuntaments, de Patronats de Turisme i de Confraries de Pescadors van analitzar junts el futur d’un sector que pot tenir en el turisme un important complement a tenir en compte. La regidora de Turisme de Cambrils —Anna López—, la directora del Patronat —Amèlia Rico— i el director dels Museus de Cambrils —Gerard Martí—, es van desplaçar juntament amb el Patró Major de la Confraria de Pescadors de Cambrils —Joan Pijoan—, per veure les iniciatives que han realitzat en aquest sentit a les poblacions de l’Escala i Palamós.

La jornada va acabar amb una reunió final en el que els diferents representants van mostrar les seves inquietuds sobre les possibilitats futura de la pesca i el turisme. La Direcció General de Pesca es va comprometre a crear una Comissió de Treball per analitzar, conjuntament amb els municipis i confraries interessades, totes les problemàtiques que puguin sorgir en el moment de portar a terme aquest projecte tan interessant per als municipis en general i pel sector de la pesca en particular.

Cambrils fa temps que està treballant en el possible producte de pesca i turisme, ja que el propi port és un dels atractius turístics més importants de la població, havent-se convertit en un reclam turístic i un element diferenciador i identificador de la població.

Comenta aquest article