Societat

Es trasllada en processó el tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè

Per Lluís Rovira i Barenys

Arribada del tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè a la plaça de l'església de Santa Maria

El trasllat de la imatge de Jesús Natzarè es va poder fer ahir al vespre. Aquesta vegada les condicions meteorològiques no van impedir la celebració d'aquest acte que havia estat ajornat el dia abans.
A les 9 de la nit, després d'uns cants de la capella polifònica de Sant Pere, sortia la processó que duia el tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè des de l'església parroquial de Sant Pere fins a la de Santa Maria. Encapçalava la comitiva els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang a qui seguien els confrares de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i de la Congregació de la Puríssima Sang, a part de nombrosos feligresos i autoritats. Tancava la processó la banda de cornetes i tambors Verge de Misericòrdia de Reus. A l'arribar a la plaça de l'església de Santa Maria, els mossens de les dues parròquies, Ramon Martí i Ramon Blas, van dirigir unes paraules als feligresos i la processó es va donar per acabada.

Actes de Divendres Sant

El Divendres Sant concentra la resta d'actes litúrgics al carrer en motiu de la Setmana Santa. Així doncs, a les 9 del matí es farà el tradicional viacrucis processional pels carrers del Barri Antic, presidit per la imatge del Sant Crist i que compta amb la participació de la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle.
A la tarda, a quarts de 7, després de la celebració de la Passió del Senyor a l'església parroquial de Santa Maria, hi haurà l'exhibició dels set tabernacles que participaran a la processò del Sant Enterrament a la plaça d'Espanya.

La processó del Sant Enterrament començarà a les 10 de la nit a la plaça de l'església de Santa Maria, recorrerà diferents carrers del Barri Antic i acabarà a la plaça d'Espanya. Com a novetats d'aquest any cal destacar l'estrena dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang així com l'estrena a Cambrils de la Banda de Música Costa Daurada, formada per alumnes de les escoles de música de Cambrils i de Salou.
D'altra banda, caldrà estar atents a les previsions meteorològiques per demà ja que des de fa alguns dies s'anuncien precipitacions per al Divendres Sant i per al Dissabte Sant.

Comenta aquest article