Informació general

Una moció de censura propiciarà un canvi de govern a l'Ajuntament de Salou

Per Lluís Rovira i Barenys

Martina Fourrier, Marc Montagut, Salvador Pellicé, Antonio Banyeres i Daniel López en el decurs de la roda de premsa celebrada aquest passat mes de desembre en motiu de l'esmorzar de Nadal de l'Ajuntament de Salou

L'actual equip de govern de Salou té els dies comptats. Aquest passat dimarts es va presentar una moció de censura, que es debatrà en un ple que se celebrarà el proper 21 d'abril, i que donarà l'alcaldia a Pere Granados, de la FUPS (Ferran Units Per Salou). La moció de censura la presenten FUPS, PP i CDC i deixarà a l'oposició al PSC, als independents del RDS i a dos regidors de CIU; Salvador Pellicé, que havia d'accedir a l'alcaldia aquest proper mes de juny, i la regidora d'UDC, Martina Fourrier.

El detonant de tota aquesta situació es va produir aquest dimarts a la tarda. CDC feia públic un comunicat en què anunciava que havien arribat a un acord amb la FUPS per a treballar conjuntament i coordinadament per tal de fer una única llista electoral de cara a les eleccions municipals de l'any 2011. Aquest acord, signat pel secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, i el secretari general de FUPS, Pere Granados incloïa que CDC instava als seus militants, Salvador Pellicé i Marc Montagut, a donar suport a la moció de censura presentada i votar a Pere Granados, de la FUPS, com a nou alcalde de Salou. El més sorprenent d'aquesta qüestió és que aquest acord arriba justament quan Salvador Pellicé, de CIU, havia d'accedir a l'alcaldia d'aquí a dos mesos rellevant l'actual alcalde Antoni Banyeres, del PSC, fruit del pacte que es va establir després de les eleccions municipals del 2007 entre PSC, CIU i RDS.

La moció de censura tirarà endavant ja que Marc Montagut hi dóna suport i el seu vot se sumarà als set de la FUPS, la llista més votada a les darreres eleccions municipals, i als tres del PP.

Comenta aquest article