Societat

L'Ajuntament enguany destinarà 125.400 euros a projectes i campanyes solidàries i de cooperació

Per Raquel Samaniego

Les Jornades Interculturals es realitzen a Cambrils durant el mes de maig al Parc del Pescador

El passat dia 7 d'abril es va celebrar una nova sessió del Consell Consultiu del Cambrils Solidària, que és l'organisme en el que es troben agrupades totes les ONG cambrilenques i aquelles que tinguin algun vincle municipal, i on debaten els projectes de cooperació que presenten anualment. La partida pressupostària de l'Ajuntament en termes de cooperació i solidaritat enguany és de 125.400 euros, dels quals 104.000 es destinen a ajuts a projectes i campanyes de cooperació al desenvolupament promogudes per aquestes ONG i entitats solidàries. La resta, un total de 21.400 euros, es destinen a les colònies sahrauís, als agermanaments solidaris, al comerç just, a les jornades interculturals i solidàries, a les beques per a joves cooperants, accions formatives i la cultura de la pau, entre d'altres.

Els 104.000 es divideixen en tres parts, sent les ajudes a projectes de cooperació al desenvolupament la més important, amb un total de 83.200 euros. La resta, a parts iguals de 10.400, es destinen a ajuts d'emergència i a campanyes de sensibilització. El regidor de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament —Oliver Klein— va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que en aquesta campanya es realitzen "actuacions a la nostra zona per explicar als ciutadans aspectes de cooperació, com què és el comerç just, els drets humans o el perquè de la situació al tercer món".

Una sessió molt participativa

Klein va manifestar que va ser una sessió "amb molta assistència, amb la participació d'uns trenta representants locals d'una vintena d'ONG. A més, van ser presents dues noves que col·laboraran amb Cambrils, una que treballa a la Índia, i agermanament solidari, que retorna al nostre consell consultiu i que tenen projectes a Camerún".

L'ajut que aquestes entitats poden sol·licitar al consistori per a projectes serà, com a màxim, del 20%. La Comissió Cambrils Ciutat Solidària estudiarà els diversos projectes presentats a la convocatòria i, dels projectes admesos, es farà una valoració i un informe adreçat als òrgans comptenents de l'Ajuntament.

Beques per a joves cooperants i per estudiants de postgrau

Amb la voluntat de promoure el coneixement de la realitat del món i, especialment, la dels països empobrits entre els ciutadans de Cambrils, l'Ajuntament atorgarà dues beques per joves cooperants de 400 euros cadascuna. I d'altra banda, el consistori també atorgarà dues beques més del mateix import per aquells que vulguin cursar el postgrau d'Especialista Universitari en Cooperació Internacional, de la URV.

Adhesió a la Xarxa Ubuntú

En aquesta reunió del Consell Consultiu també es va presentar la Xarxa Ubuntú i l'adhesió a la seva "Campanya mundial per a una profunda reforma del sistema d'institucions internacionals". El regidor cambrilenc va explicar que van tenir la visita de Sergi Rovira, un dels membres de la Xarxa, "que va explicar de què es tracta aquesta campanya per la reforma estructural del sistema financer internacional, a la qual ens hem adherit".

Comenta aquest article