Informació general

Xerrada sobre el Parlament Europeu amb l'eurodiputat socialista Martí Grau

Per Lluís Rovira i Barenys



Albert Gómez, Martí Grau i Jordi Villar en la xerrada-col·loqui que es va celebrar ahir al vespre a la seu del PSC
Dins el marc de les xerrades que porta a terme l'agrupació local del PSC ahir va ser el torn de l'eurodiputat Martí Grau i Segú que va fer una xerrada-col·loqui amb el títol Eleccions al parlament europeu: per què ens cal una majoria de progrés?. La xerrada va estar promoguda per l'agrupació local de la Joventut Socialista i la sectorial pro-Europa del PSC.

L'eurodiputat, que, d'entrada, va demanar la participació del públic per a fer més amena la xerrada, va dir que, en general, "tenim una imatge distorsionada de l'activitat que es porta a terme al Parlament Europeu. Al llarg de 30 anys aquesta institució ha anat guanyant terreny i poder. També es diu que el Parlament Europeu té un afany ultracontrolador. Pot semblar que sí però la realitat és lluny d'aquest fet. Avui en dia hi ha representats 500 milions d'europeus i està cridada a liderar l'Europa política".

Martí Grau va incidir, també, en la importància de les properes eleccions al Parlament Europeu, "hem de fer de contrapès a la gran majoria de governs de dretes que hi ha a Europa. Tenim en joc la transformació de l'economia verda i la lluita contra les 65 hores setmanals de treball". Sobre la propera campanya electoral a aquestes eleccions Martí Grau considera que ha de ser molt pràctica, "hem de posar exemples concrets de decisions que ha près la dreta i contraposar-les amb les propostes de l'esquerra".

Comenta aquest article