Informació general

L'associacionisme cambrilenc va seguir creixent durant 2008, i ja arriba a les 153 entitats

Per Berta Ruiz



Montse Vendrell i Oliver Klein, el passat dijous en roda de premsa
L'any 2008 va ser un any de gran moviment associatiu a Cambrils. Això es desprèn de la memòria d'activitats del Servei d'Assessorament a Entitats (SAE) de 2008, presentada el passat dijous en roda de premsa, a càrrec del regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Cambrils –Oliver Klein– i la responsable del SAE, Montse Vendrell

59 visites al SAE durant 2008

Aquest servei –que ofereix assessorament, informació, orientació, suport a la dinàmica associativa, constitució i legalització de les associacions i formació, entre d'altres serveis– va rebre l'any 2008 un total de 59 visites de tipologia ben diversa. De fet, tal i com va apuntar Montse Vendrell, la majoria d'usuaris van correspondre a consultes d'entitats amb una certa trajectòria, seguides de les persones que es plantegen constituir una associació. Mentre que un 13% van correspondre a consultes provinents d'entitats que estan en procés de constitució i un 18% van ser consultes que corresponen a entitats d'àmbit nacional que volen constituir una delegació a Cambrils.

Des de la seva posada en marxa l'any 2006, el SAE ha anat incrementat el seu nombre de visites progressivament. Les entitats poden fer ús d'aquest servei, tots els dimarts de les 18 a les 21 hores al centre Les Basses. Enguany també cal destacar la posada en marxa del portat d'entitats: www.entitatscambrils.net.

25 entitats al Registre Municipal d'Entitats

Al 2008, un total de 25 entitats van passar pel Registre Municipal d'Entitats (RME). D'aquestes, 13 es van inscriure correctament i 12 encara estan en tràmits. D'altra banda, cal destacar que més d'un 70% de les entitats inscrites o en tràmit en el RME van ser usuàries prèviament del Servei d'Assessorament a Entitats.

Les entitats que es van donar d'alta al RME l'any 2008 van ser: la Fundació Privada El Sueño de la Campana, Associació Catalana d'Enginyeria sense Fronteres, l'AAVV Eixample Platja, la Confraria Mare de Déu dels Dolors, l'Assoc. Recreativa i Esportiva de Vilafortuny, el Club Motar Catalunya Central Rebels, l'AMPA La Cuca, l'AMEC, l'AMPA CEIP Guillem Fortuny, l'Assoc. Comunitat Àrab de Cambrils, l'AMPA CEIP Cambrils IV, l'AMPA Llar d'Infants M. Dolors Medina i l'Assoc. Llatinoamericana Peulla-Brotes Nuevos.

Cambrils compta actualment amb un total de 153 entitats

Actualment, Cambrils compta amb un total de 153 entitats. De totes aquestes, en destaquen les de caràcter veïnal, esportiu, cultural, educatives o de dinamització.

Comenta aquest article