Informació general

La I Jornada Nàutica de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre debat a Cambrils noves propostes de promoció

Per Raquel Samaniego

 
 
 A dalt, d'esquerra a dreta, el president del Club Nàutic de Cacmbrils —Joaquim Oliva—, el president del Patronat de Turisme de la Diputació —Joan Aregio—, l'alcalde —Robert Benaiges— i el gerent de l'ACPET —Jordi Blasco. A sota, els assistents a la jornada celebrada ahir al matí a l'Hotel Tryp Port.
L'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics va organitzar ahir, conjuntament amb el Club Nàutic de Cambrils, la primera Jornada Nàutica de la Costa Daurada i de les Terres de l'Ebre per tal de sensibilitzar a les administracions públiques de la importància que tenen els ports esportius en les economies locals, així com integrar els ports com una part de l'oferta turística i esportiva de la demarcació. La jornada tenia com a objectiu trobar iniciatives per promocionar els esports nàutics com un atractiu més de cada ciutat, i unir esforços amb les administracions i els diferents agents econòmics de les poblacions que tenen aquestes estacions nàutiques. A més, també van voler potenciar els ports com un element dinamitzador de les economies, tant a nivell del sector de la restauració i hostaleria com a nivell dels comerços locals.

A la trobada es van donar lloc nombrosos representants dels consistoris de les poblacions de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, així com dels agents econòmics més destacats de les diferents poblacions. Per exemple, de Cambrils, es van reunir el president de la Confraria de Pescadors —Josep Pijoan—, la directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme —Carme Duch—, el president de l'Associació Local d'Empresaris de la Construcció de Cambrils —Tomás Arcos—, o el president de l
'Associació d'Empresaris d'Hostaleria —Manel Morell—, entre d'altres.

Durant la jornada es van celebrar diferents ponències i intervencions, com la de la Subdirectora General de Ports i Costes de la Generalitat —Rosa Maria Busquets—, que va manifestar que Catalunya té "una cosa que no existeix arreu del món", referint-se a que és la única comunitat autònoma tant d'Espanya com de la resta de països, en la que hi ha constituïda una entitat conjunta d'estacions nàutiques. "Com a administració, ens sentim orgullosos de tenir aquesta relació amb els ports esportius", deia.

"Des de l'administració local ens comprometem a treballar de manera directa en la integració d'interessos comuns"

L'alcalde de Cambrils —Robert Benaiges— va ser un dels encarregats d'inaugurar la Jornada Nàutica, celebrada al Tryp Port Cambrils. Segons va dir, "la organització de jornades com aquesta és molt important en temps de crisi i dificultat, ja que hem de ser capaços de seure i reflexionar sobre què fer i com millorar". Benaiges va matisar que el turista que ve a la demarcació tarragonina busca sol i platja, però també "tot allò que ens fa especials, com la nostra gastronomia, les nostres instal·lacions esportives, la qualitat dels serveis...". Una de les coses que fa diferent a Cambrils, i en extensió a totes les ciutats que tenen ports esportius, és "la relació tan especial que tenim amb les activitats nàutiques, ja que juguen un paper fonamental", assegurava.

Però per tot això, s'han de buscar punts en comú i iniciatives que es puguin compartir entre els clubs nàutics i l'administració, que "ajudin a la promoció dels ports esportius i del turisme de qualitat i que, a la vegada, porti un poder adquisitiu a la ciutat. Per això, des de l'administració local ens comprometem a treballar de manera directa en aquesta integració d'interessos comuns. La participació del Club Nàutic en els debats que sorgeixin en el Patronat de Turisme ha de ser una realitat", explicava. "Des de l'Ajuntament, entre les mesures anticrisi que hem plantejat, hi ha la de crear un consell consultiu dels diferents agents econòmics de la ciutat, que treballin per aquesta promoció".

"Els nens de Cambrils estan aprenent a navegar i seran una gran escola de cara al futur"

A la trobada també hi era el president de l'Estació Nàutica de la Costa Daurada —Manel Basquens—, que engloba els ports de Cambrils, Salou, Mont-roig - Miami Platja i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Segons va dir, "l'esport nàutic és molt important turísticament pel nostre municipi i per l'entorn. A més, amb la classificació que Cambrils té com a destinació familiar, el mateix Club Nàutic ha fet unes inversions molt fortes, com amb l'Escola de Vela". Basquens també assegurava que els esports nàutics cada vegada són més sol·licitats tant per als turistes com per als propis cambrilencs: "Ara s'ha organitzat un crèdit a les escoles per als nens d'aquí de Cambrils, a qui estem obrint tot el tema nàutic. Estan aprenent a navegar i serà una gran escola de cara al futur", concloïa.

Comenta aquest article