Informació general

S'inicien unes obres per solucionar els problemes de sobreeiximent d'aigües davant del Patronat de Turisme

Per Berta Ruiz

Les obres que s'estan fent al parc del Pescador serviran per a pal·liar el problema del sobreeiximent de les aigües residuals que es produeix al costat de la seu del Patronat de Turisme, quan hi ha aiguats

Fa uns pocs dies es van iniciar unes obres dins del Parc del Pescador, per tal de solucionar els habituals problemes de sobreeiximent d'aigües fecals davant de l'oficina del Patronat de Turisme, quan es produeixen fortes pluges.

El regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Mas– ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital, quins són els treballs que s'hi estan realitzant en aquest punt. Segons Mas, "la canonada que va des del Patronat de Turisme fins a l'estació impulsora –que està situada a l'aparcament del costat del Parc del Pescador– estava embossada, i ara s'estan fent uns arranjament per descongestionar-la". Segons Mas, "inicialment van passar unes mànegues per desembossar aquest tram, però no va ser possible. Ara, estan reconstruint aquesta canonada que estava trencada i en mal estat. L'estan reconstruint, per tal que l'aigua corri bé cap a l'estació impulsora, on hi ha les bombes que impulsen les aigües brutes cap a la depuradora".

Reconstrucció de les canonades i instal·lació d'uns sobreeixidors

Tal i com va explicar el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient, "quan plou, l'aigua de pluja va a parar a les clavegueres, ja que en aquestes zones antigues no hi ha doble xarxa de recollida de pluvials i de clavegueram. La instal·lació d'aquesta doble xarxa és una cosa que venim fent des d'uns anys cap aquí". Per tant, quan plou abundantment, "la claveguera sobrepassa les dimensions i es desborda per algun lloc". De fet, segons Mas, a aquest punt es on van a parar les aigües provinents del nucli antic, de l'Eixample i de tota la zona del port, "allí es desbordava i sortia per les reixes".
Ara s'instal·laran unes canonades més grans i també s'instal·laran uns sobreeixidors, per tal que, "en cas que se sobrepassi la capacitat de les canonades i les bombes, aquest sobreeixidor expulsarà l'aigua cap a la riera, però això només en cas de pluges extremes", segons va dir Joan Mas.

Comenta aquest article